Moj stav

Bosanskohercegovački gradjani iz dijaspore, povodom njenih nedavnih izjava pišu (PROTESTNU NOTU) predsjednici Republike Hrvatske Kolindi Grabar- Kitarović, pridružite se i vi prekopirajte pismo, potpišite ga i prosljedite na Ured predsjednice Republike Hrvatske.(ured@predsjednica.hr)

banner

Ured predsjednice Republike  Hrvatske

Predsjednica Republike  Hrvatske ( ured@predsjednica.hr )

 

Gospodjo Kolinda Grabar- Kitarović,

kao državljanin  Bosne i Hercegovine najoštrije protestujem zbog vaših gotovo svakodnevnih napada i uvreda na Bosnu i Hercegovinu.

Ne znam, koji su vaši motivi i zašto to radite. Medjutim, želim vam reći da to što radite je vrlo primitivno,uvredljivo a povrh svega i neistinito. Možda bi druga riječ originalnije okvalificirala ovaj posljednji termin, ali ću se ipak suzdržati od njene upotrebe.

Ne priliči predsjedniku bilo koje države , a uz to još i ženi, da radi takve stvari.Time samo diskvalificira i sebe i narod kojeg predstavlja. Da nije žalosno bilo bi smiješno jer vi predstavljate i tvorevinu, sa, zna se kakvom hipotekom iz zadnjeg svjetskog rata.

Nije suvišno vam reći, da su svi koji su se na bilo koji način nepošteno ponijeli prema državi Bosni i Hercegovini i njenom narodu, na kraju završili poraženi, popljuvani i poniženi na smetljištu historije. Ovakvo ponašanje definitivno i vas za sada svrstava medju takve. Ali, za razliku od svih njih, vi još imate priliku da se korigujete uz prethodnu javnu ispriku.

Zato vas pozivam da ozbiljno razmislite o svojim postupcima, da se okrenete saradnji, dobrosusjedskim odnosima, prijateljstvu i solidarnosti medju našim državama i narodima.

Pogledajte šta o svemu tome misle i kažu i pojedini umni ljudi iz Bosne i Hercegovine.

https://hamdocamo.wordpress.com/2016/06/13/fra-ivo-markovic-ovdje-nema-hrvata-mi-smo-bosanski-katolici-2/

http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/

48394/fra_ivo_markovic_herceg_bosna_je_velikosrpski_projekat.html

 

S, poštovanjem

Esad Trokić, Haris Hojkurić, Hazim Redžić

(Bosanskohercegovački gradjani iz SAD-a)

Related posts

Esad Jaganjac: Zašto smo stigli pred ambis?

BHD Info Desk Administrator

Niko Lozančić: Bojim se da se pandemija koristi za daljnu destrukciju države Bosne i Hercegovine

Urednik BiH Info Desk

IGK: Dejtonski mirovni sporazum pokazuje da se genocid isplati

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment