Sport

Ajdin Hrustić – reprezentativac Australije posjetio BH Centar Springvale u Melbournu

banner

Talentovani fudbaler Ajdin Hrustić koji je nedavno uvršten u spisak igrača za reprezentaciju Australije posjetio je BH Centar Springvale (Heatherton United, Melbourne), klub u kome je počeo svoju karijeru i igrao za najmladje kategorije od 2002. do 2007. godine.

Nakon pokušaja u Engleskoj, Austriji i Njemačkoj, Ajdin je ove godine potpisao prvi profesionalni ugovor i zaigrao za Groningen u prvoj ligi Holandije. Njegov talenat nije ostao nezapažen tako da je ubrzo uslijedio poziv za reprezentaciju Australije, a nešto kasnije i Bosne i Hercegovine.

I pored obaveza sa državnim timom Australije, Ajdin je našao vremena da u subotu 10. juna posjeti svoj prvi klub, svoje nekadašnje suigrače i prijatelje.

U prepunoj sali BH Centra, Ajdina su predstavili Šaban Borić i Fikret Kumalić, menadžer i trener omladinskih timova.

U vrlo emotivnom obraćanju Ajdin je se zahvalio na dočeku, prisjetio se vremena provedenom u klubu, a posebno se zahvalio roditeljima na nesebičnoj podršci, koji su se žrtvovali za njega kako bi on ostvario svoj san da profesionalno igra fudbal.

Ajdin je vrlo rado i strpljivo odgovarao na pitanja prisutnih, a čini se da su najviše pitanja imali oni najmladji, uglavnom pioniri i juniori BH Centra, kojima je Ajdin veliki uzor. Na kraju uslijedlio je potpisavanje lopti i dresova, uz zajedničku fotografiju.

Hrustić bi uskoro mogao debitovati za nacionalni tim Australije. Prva prilika je prijateljski susret sa Brazilom u Melbournu 13. juna, a zatim Kup konfederacija, gdje će Australija igrati protiv Njemačke, Čilea i Kameruna.

SBS radio na bosanskom jeziku zabilježio je dio atmosfere iz BH Centra. Izvještaj Amira Bukića dostupan je na službenoj stranici

http://www.sbs.com.au/yourlanguage/bosnian/bs/content/ajdin-hrustic-proud-socerroos?language=bs 

 

http://www.aubha.net

 

Related posts

Robert Prosinečki je otkrio početni sastav koji će se suprostaviti Grčkoj

Editor

TSV Weilimdorf iz Stuttgart prvak Nemačke u futsalu: Okosnicu tima čine bivši reprezentativci BiH i Hrvatske

Editor

Završeno 14. Svjetsko prvenstvo bh. dijaspore u futsalu / Sedmi put pobjednik je ekipa Bosanaca i Hercegovaca iz Belgije

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment