BiH dijaspora

Donatorska večera

banner

Pozivnica

Pozivamo vas na donatorsku večeru koja će se održati

u subotu 21.oktobra 2017 godine

na adresi Eemslaan 6, 6826 AC, Arnhem
Vrijeme  18,00 – 22,00

Na prostoru Evrope mi danas stvaramo historiju. Radimo na projektu da zajedno sa vama obilježimo i izgradimo temelje jake zajednice muslimana Bošnjaka i ukupnog vjerskog života na području Holandije. Prihodi od donatorske večere namijenjeni su za kupovinu džematskog stambenog objekta u okviru IKC-a. Neka vodilja našeg života budu riječi Gospodara svjetova u kojima podsjeća vjernike kada kaže: “Dijelite od onog što smo vam dali, prije nego nekom od vas dođe smrt, pa (da) onda rekne: ‘Moj Gospodaru, da mi hoćeš (samo) malo odgoditi (smrt), pa da dijelim i (da) budem od dobrih!’ Ali Allah neće nikome odgoditi kad mu dođe posljednji čas, a Allah zna sve što vi radite.” (Kur’an: El-Munafikun, 9-11.)

Gost predavač prof. dr. Šefik Kurdić.

Programski sadržaj ispunjen ilahijama, kasidama, dramskim nastupima učenika mekteba, kao i obraćanjem predstavnika IKC -a i drugih zvanica.

Cijena ulaznice sa večerom 15 EUR.
Djeca do 12 godina 5 EUR.

Zadnji rok za prijavu i potvrdu  izvršiti do 16.oktobra 2017 godine putem e maila bosnjakarnhem@gmail.com ili putem sms na mobilni 062386621061.

Related posts

Ispraćen 15. konvoj mladih Bošnjaka Hrvatske i njihovih prijatelja „Da se nikad ne zaboravi“

Editor

Bosanskohercegovačkim glasačima u ambasadi Bosne i Hercegovine u Norveškoj bit će uručene simbolične zahvalnice

Komšić u Frankfurtu: Potrebno naći adekvatan način za lakše kanaliziranje zahtjeva naših građana prema institucijama BiH

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment