Sport

Na Balkan Soccer Campu u Las Vegasu pažnju stručnjaka privukli su mladi fudbaleri Alem Sabić, Amel Šehić, Muamer Ugarak i fudbalerka Tesleem Dizdarević

banner

Od 18. do 21. novembra 2017. godine grad kocke, ludog provoda i sporta Las Vegas, bio je odličan domaćin drugog po redu BALKAN SOCCER CAMPA čiji je cilj bio da na jednom mjestu okupi balkanske talente u Americi koji će pred eminentnim sportskim trenerima, skautima i menadžerima pokazati svoje fudbalsko znanje. Pored toga, kamp je poslužio i za formiranje reprezentativnih selekcija bh. dijaspore iz Amerike, uzrasta 8-21, koji će predstavljati bosanskohercegovačku dijasporu na fudbalskom turniru u martu 2018. u njemačkom gradu Minhenu, te na internacionalnom turniru u Denveru 25. maja iduće godine na kojem će nastupiti odgovarajuće selekcije Meksika, Rusije i domaćina Amerike. Uz to, kamp je poslužio i za odabir talentovnih igrača koji su sazreli za profesionalni nivo u nekoj od balkanskih liga te za odabir igrača koji su sazreli za sportske timove i koledže u Americi. Završnu informaciju o dešavanjima na kampu ispred organizatora US Soccer Education dao nam je direktor orgnizacije Murat Alibašić:

“U ime organizatora želim da zahvalim svim učesnicima kampa, našim fudbalerima, njihovim roditeljima, trenerima koji su radili s momcima i prijateljima iz mnogobrojnih medija koji su podržali kamp. Moram reći da smo i mi iznenađeni kvalitetom naših momaka, njihovim sportskim umijećem i ponašanjem na terenu, jer kamp je protekao bez ijedne ozbiljne povrede ili incidenta. Nakon završetka kampa, na sastanku stručnog štaba, usaglasili smo imena dječaka i jedne djevojčice koji su svojim igrama i fudbalskim umijećem skrenuli pažnju na sebe. Spisak objavljujemo u cijelosti i svim fudbalerima želimo uspješan nastavak karijere”

Najbolje rangirani fudbaler na kampu:

Stručni štab kampa u Las Vegasu, pored direktora US Soccer Educationa Murata Alibašića i Ericka Frenca, sačinjavali su Semjon Milošević, Nedim Runda, Nenad Vidaković, Muhamed Fazlagić Fazla, bivši fudbaleri FK Sarajeva, Slobodan Čobo Janjuš, vrsni vratar mnogih jugoslovenskih timova, treneri Armin Piragić Pire, bivši golman Veleža, te treneri Damir Mujčinović i Samir Uvejzović, ovo je njihov izbor:

 

U najmlađoj selekciji U10/11 najviše su pokazali Liam Muminović, Armin Dugonjić, Yahya Dizdarević, Mirza Redžić, Emil Ćerimović. U starijoj grupi U12/13 pažnju na sebe je prije svih privukla djevojčica Tesleem Dizdarević koja se ravnopravno “nosila” sa svojim vršnjacima te Kiram Mujić, Armin Krak, Harun Bijedić. Svi oni dobit će diplome ispred sportske korporacije US SOCCER EDUCATION i bit će pod stalnom pratnjom naših trenera i skauta.

Prijedlog stručnog štaba za neki od narednih kampova reprezentacije Bosne i Hercegovine za igrače iz dijaspore su: selekcija U14/15 Kenan Odobašić, Amel Šehić, Amar Mešić, Nikola Kruško. Selekcija U16/17: Ado Kekić i Muamer Ugarak po izboru Slobodana Čobe Janjuša prvo ime kampa među golmanima, talentovani dječak za kojeg je Čobo garantovao da ima sve predispozcije da postane vrhunski vratar.

Članovi tima U19/21: Muhamed Džinić, Haris Miftari i Stevan Kličković dobili su probe za USL tim u Americi

Nenad Vidaković, glavni trener na Univerzitetu u Pensilvaniji, na probu u ovaj tim je pozvao iz selekcije U16/17 Kevina Kurpala, Mladena Zoranovića, Philipa Obradovića i Ahmeda Teodosića, dok je njihov vršnjak Dejan Vazić – dobio probu u DA Academy u Koloradu.

Prijedlog za probu u akademiji FK Sarajevo svojim nastupom osigurali su: Amel Šehić i Muamer Ugarak.

Fudbaleri koji će dobiti besplatne probe u BiH i našem regionu: Muhamed Basim, Milan Popović, Fazlo Alihodžić, Amil Murtić, Elmo Plavulj, Stanislav Kopić te prvo ime kampa po izboru stručnog štaba i publike  Alem Sabić.

Za najbolju selekciju na kampu izabrana je ekipa U17 koja je pobijedila sve tri utakmice i svojim igrama oduševila prisutne. Stručni štab je predložio da ova ekipa brani boje bosanskohercegovačke dijaspore na internacionalnim turnirima u Njemačkoj u martu i na majskom turniru u Denveru.

Tekst i foto: BHDINFODESK

Related posts

Novi peh za Jusufa Nurkića: Slomio zglob desne ruke

Editor

Zlatan Ibrahimović o privatnim stvarima: Brata Sapka sam sahranio po muslimanskim običajima

BHD Info Desk Administrator

Anel Ahmedhodžić: Igrat ću za reprezentaciju Bosne i Hercegovine!

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment