Pogledi

Bihać: Nezavisni blok organizira Savjetovanje odnosno prezentaciju ideje nove politike i partnerskih odnosa sa dijasporom

banner

U cilju podrške ljudima koji žive van Bosne i Hercegovine Nezavisni blok organizira Savjetovanje odnosno prezentaciju ideje nove politike i partnerskih odnosa sa dijasporom, koja će se održati 29. decembra ove godine u Bihaću.

Na savjetovanju će, kako ističu iz Nezavisnog bloka, učestvovati predstavnici relevantnih institucija, organizacija, privrednici i udruženja dijaspore, a cilj je zajednički definirati prioritete i najbolja rješenja i projekte koji će doprinijeti novom pristupu i uvođenju povjerenja u političko djelovanje prema bh. dijaspori.

– Ljudi koji žive van naše zemlje, ogroman su potencijal Bosne i Hercegovine. Nažalost, dosada taj potencijal je od institucija sistema potpuno zapostavljen. Mi to želimo promijeniti i izgraditi partnerski odnos sa našom dijasporom, te u razgovoru i dijalogu prezentirati i utvrditi set politika i mjera koje će osloboditi potencijale naših ljudi, a kako bi zajedno pokrenuli razvoj Bosne i Hercegovine. Zato, Nezavisni blok podržava opravdane zahtjeve organizacije ‘Inicijativa građana BiH, koji privremeno ili trajno žive i stvaraju van granica BiH’, jer smo već radili i radimo na tome da ovakve i slične ideje uputimo u parlamentarnu proceduru u institucijama BiH. Pozivam da u tom poslu i aktivnostima budemo zajedno,izjavio je Senad Šepić, predsjednik Nezavisnog bloka i poslanik u Parlamentu BiH.

Related posts

IGK i Udruženja “Žena – žrtva rata”: Organizovano silovanje u okupiranim gradovima Ukrajine se mora energičnim mjerama zaustaviti

Editor

IGK: Neka presuda Mladiću bude poruka svijetu da se genocid ne isplati

Editor

Koalicioni sporazum SDA i SNSD-a u Srebrenici: Mladen Grujičić evoluira iz „četnika“ u načelnika

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment