Muzika

Novogodišnji honorari:Merlinu 64.000 eura, po 50 hiljada eura zaradit će Zdravko Čolić, Severina i Goran Bregović

Pjevačima koji su traženi i pune najveće dvorane, angažman za doček Nove godine je posao koji se ne odbija. Većina njih za  nvogodišnji nastup dobiju i po tri četiri puta veće iznose nego za ostale, “standardne” koncerte.

Jer, teško da će i najveće zvijezde naše estrade moći ponoviti enormne honorare koje dobiju za novogodišnji nastup. Svake godine ima ih i nekoliko koji prijeđu iznos od 50 hiljada eura, poput Severine, Zdravka Čolića ili Dine Merlina. Za ove najveće zvijezde regije tako će biti i ovoga 31. decembra, no nitko nije želio potvrditi o kojem se iznosu radi. Tačni iznosi njihovih otprilike dvosatnih nastupa uvijek su tajna, jer menadžeri ne žele istupiti u javnost s ciframa, strahujući od poreza. Neki gradovi izašli su s ciframa koje kane potrošiti ukupno za doček Nove godine, tako Dubrovnik izdvojio  milijun kuna za Dinu Merlina, Pravila igre i Songkillerse na Stradunu. Najveću sumu od njih će dobiti Dino Merlin, ogromnih  64.000 eura, što je organizator i potvrdio.

To je 14 hiljada eura više nego što je dobio prošle godine kada je svoje Sarajlije uveo u Novu 2017. Budžeti glavnog grada Bosne i Hercegovine za ovakva slavlja su znatno niža, ali u tu priču uvijek se uključe i sponzori. Ove godine imaju na raspolaganju 250.000 KM, što svakako neće podmiriti nastup jedne od najveće zvijezde na ovim prostorima, Zdravka Čolića. Prema neslužbenim informacijama, on bi trebao dobiti također 50 hiljada eura. U društvu najviše plaćenih opet su Severina i Goran Bregović, a od njih nije daleko ni Jelena Rozga koja nastupa u beogradskom hotelu Metropol Palace. Severina je, kao i mnoštvo naših izvođača, u Crnoj Gori. Sa svojim svekrom Draganom Kojićem Kebom nastupit će u hotelu Splendid u Budvi.

Kako je riječ o dvodnevnom nastupu, iznos će biti viši od 60 hiljada eura. U istom gradu, ali na gradskom trgu nastupit će Goran Bregović s Bijelim dugmetom i za to inkasirati navodno 50.000 eura. Toni Cetinski koji nastupa u Podgorici zaradit će 60 hiljada  eura.

 

Related posts

Sa Halidom Bešlićem u Ofennbach-u: Ne bi valjalo kada bi sve ovo još dugo potrajalo

BHD Info Desk Administrator

Muharem Serbezovski: Sve nacionalnosti su dobile Nobela, samo Cigani još nikad nisu

BHD Info Desk Administrator

Britanski muzički magazin Songlines, dodijelio nagradu “The Best of Europe” Damiru Imamoviću

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment