Sport

Fudbalski savez BiH i USSE iz Denvera na kampovima u Chicagu i Australiji traže potencijalne Zmajeve

banner

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine protekle sedmice zvanično je podržao ovogodišnje aktivnosti US Soccer Educationa iz Denvera, povodom  održavanje kampova u Chicagu i Australiji, te će  na oba ova kampa poslat po dva trenera iz mladih selekcija reprenzentacije BiH. Nakon što je  rukovdstvo saveza izanalziralo plan aktivnosti i način rada na kampovima, generalni sekretar Jasmin Baković i  sportski direktor  NS/FS BiH Elmir Pilav su obavjestili organizatore “USSE” da je struka saglasna sa programom rada na kampovima, te će stručnjaci iz krovne kuće bh. fudbala biti prisutni u Chicagu i Australiji. Naravno to je prilika reprenzentativnim trenerima da  na licu mjesta uvjere da li medju dječacima bh. korijena u Americi i Australiji ima potencijalnih Zmajeva.

Inače, Sportska agencija  US Soccer Education, je prije tri godine u Denveru u saradnji sa NS/FS BiH organizovao  izvanredan kamp “Otvorena vrata” na kojem je prisustvovalo preko 140 mladih bosanskohercegovačkih fudbalera sa prostora Amerike i Kanade. Nakon tog kampa,  12 mladih bh. igrača iz Amerikei Kanade, dobilo je šansu da 2016. u trening centru reprenzenetacije Bosne i Hercegovine u Zenice boravi na  dodatnoj četverodnevnoj provjeri.

Ove godine US Soccer Education u Chicagu od 21.do 24. juna 2018. organizuje Treći po redu BALKAN SOCCER CAMP dok je održavanje istog takvog kampa u Australiji predvidjeno za početak oktobra 2018.

Sa igračima u Chicagu radit će stručni tim US Soccer Education: Murat Alibašić, Erick French, Slobodan Čobo Janjuš, Nedim Runda, Nenad Vidaković, Nedžad Necko Dervišević, Semjon Milošević, Nenad Starovlah.  Potom svoje prisustvo na kampu najavali su  sportski radnici iz Chicaga Omer Hadžić, Bobo Gračanin, Enko Husanović, Edin Sejdinović te treneri i sportski radnici iz St. Louis-a, Iowa i drugih dijelova Amerike i Kanade.

Dodatne informacije o aktivnostima USSE  mogu se dobiti na web stranici US Soccer Education http://ussoccereducation.com/

Pripremio: BHDINFODESK

Perfektni  uslovi u ColoraduDetalj sa kampa "Otvorena vrata" u Denveruselekcija U17. - Denver

Related posts

Rijad Kobiljar vezista FK Olimpic i najveće otkrovenje kampa NS/FS BiH “Otvorena vrata” u Denveru 2015.—- Poziv u reprezentaciju Bosne i Hercegovine je priznanje za moj trud i zalaganje

Urednik BiH Info Desk

Mostar SG plasirao se u finale Kupa Bosne i Hercegovine, cilj ostaje dupla kruna

Urednik BiH Info Desk

Međunarodno takmičenje u ekstremnim skokovima u vodu “Skok u Kazan” 30. jula u Konjicu

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment