Sport

Američki grad Jacksonville na Floridi od 20. – 23. decembra domaćin BALKAN SOCCER CAMPA

banner

U saradnji sa NS/FS Bosne i Hercegovine, US Soccer Education iz Denvera krajem decembra u Americi organizira kamp za bh. talente. Četvrti BALKAN
SOCCER CAMP bit će održan od od 20.do 23. decembra 2018. u Jacksonville na Floridi na sportskim terenima (Patton Park, 2850 Hodges Blvd, Jacksonville, FL 32246,)

Kao i do sada prioritet kampa bit će pronalazak novih Zmajeve i talentovanih igrača koji zadovoljavaju kriterijume modernog fudbala i koji su sposobni da se uključiti u selektivne proceste fudbalskih timova i omladinskih akademija u Evropi.

Na kampu će se raditi sa svim uzrastima, tako da se na njega mogu prijaviti dječaci i djevojčice (U/9/15) te fudbaleri i fudbalerke svih starosnih grupa (U/15/21/+). Sudionici kampa će imati šansu da prođu kroz kompletan proces opće sportske i vrhunske nogometne edukacije. Učesnici kampa, bit će skenirani formalnim parametrima tokom probnih utakmica i treninga, sve po metodama koje se primjenjuju u radu svih modernih fudbalskih klubova.

Rukovodstvo USSE pregovara i sa FK Sarajevo da na kamp pošalje trenera koji će na terenu raditi sa njema i pri tome naravno imati prednost pri odabiru talentovanih fudbalera koje će pozvati u svoje redove.

Pored toga , u Jacksonville na BALKAN SOCCER CAMP-u će prisustvovati i veći broj fudbalskih skauta iz Evrope i Amerike.

Na Floridi sa igračima radit će stručni tim US Soccer Education (Erick French,Slobodan Čobo Janjuš,Murat Alibašić i drugi) koji je i do sada odradio odličan posao u pronalasku bh. talenata u Americi.

Da kampovi USSE imaju svoju svrhu pokazuje činjenica da je zahvaljujući njima veliki broj talentovanih bosanskohercegovačkih fudbalera iz Amerike već obukao dres neke od nacionalnih selekcija Bosne i Hercegovine i svoju fudbalsku karijeru počeo graditi u Evropi. Dovoljno je napomenuti imena talentovanih Rijada Kobiljara (koji će biti i specijalni gost na kampu i svoje iskustvo podjeliti sa učesnicima), potom Elvira Ibiševića, Zehre Halilić, Amela Šehića i Hajre Karasalihovića koji su vec obukli dresove nacionalne selekcije BiH te igraca: Hariz Porić, Haris Buljugić, Alija Jamaković, Belmin Vejzović, Milan Popović, Ajdin Sarčević, Nedin Tucaković, Eldin Muhić i Adnana Alić.

Njihove uspjesne priče možete pročitati i na ofcijelnoj web stranici US Soccer Education http://ussoccereducation.com/ gdje takodjer možete završiti zvanična prijava za učešće na kampu.

Pripremio:
BHDINFODESK – BIRMINGHAM

Patton Park, 2850 Hodges Blvd, Jacksonville, FL 32246,

Related posts

Odense: FC BiH obilježio svoj 15. rođendan

Editor

Novi posao: Jasmin Handanović i Zlatan Ljubijankić treneri u nacionalnim selekcijama Slovenije

BHD Info Desk Administrator

Barcelona je stavila Miralema Pjanića na transfer-listu

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment