BiH dijaspora

Preminuo Fahrudin Rudi Šišić: Veliki gubitak za bosanskohercegovačku zajednicu u Australiji

banner

Fahrudin Šišić preminuo je  u Melbourn-u, a dženaza ce biti klanjana u Auburn Galiopi Dzamiji u subotu 8.12.2018. poslije podne namaza. Ukop će biti obavljen poslije dženaze u Rockwood Cemetery.

Uzor, mentor, prijatelj i prvi poslodavac bio je Fahrudin Rudi Šišić za skoro sve članove Bosanskog Biznis Kluba.Teško je riječima opisati tugu koja je zadesila cijelu bh zajednicu u Australiji.
Uspješan bh poslodavac i altruista osnivač je firme Brighton Ceiling, koja zapošljava preko stotine radnika većinom bh porijekla. Proglašen je bh gradjaninom 2008 godine u Australiji.
Nesebično je podržavao familiju, radnike, kolege, studente, kulturne i sportske organizacije. Većina radnika iz svijeta gradjevinarstva počela je karijeru upravo u njegovoj firmi. Mnogi su nakon stečenog iskustva pokrenuli vlastite biznise, ali nastavili saradju.

“Od danas smo puno sirimasniji izgubili smo najveceg borca, prijatelja, biznismena. Bio mi je prijatelj…otac… brat… Radili smo zajedno 15 godina.” – riječi su Mirsada Garibovića. predsjednika Bosnian Business Club-a.

“Ambasada BiH ne bi bila danas ovo što jeste da Fahrudin Šišić nije na svaki način pomogao njenu izgradnju i njen dalji rad, ne bi bilo veleljepnog stećka postavljenog u parku Australskog Parlamenta, niti bi šira bh zajednica u Australiji bila ovako prosperitetna da nije bilo ovog uspješnog poslovnog čovjeka. Nama u Ambasadi Bosne i Hercegovine je bila čast imati ga za saradnika i prijatelja.” -Ambasador Mirza Hajrić sa bivšim ambasadorima BiH u Australiji Damirom Arnautom i Bakirom Sadovićem. Objavili su na fb stranici Ambasade u Canberra-i.

Bosnians Limited.

Related posts

Sydney: Svečano i dostojno obilježen Dan nezavisnosti naše domovine

Urednik BiH Info Desk

Bundestag: Usvojen novi Zakon: Lakše do vize za Njemačku

Lyon: Povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine održana sportsko-humanitarna manifestacija

Urednik BiH Info Desk

1 comment

Denis 07/02/2019 at 03:40

Ambasada je zavrsena uz pomoc mnogi koji su dali donacije odkad je bosna odlucila da se odvoji od Jugoslavije. It does not surprise me that those now working in the embassy do not know the history of Bosnians in Australia. Crno gorci su vam objesili smrdjele guzzle po zidovima u toj zgradi do skoro. Eto sta vi znate.

Reply

Leave a Comment