Društvo

Svjetski mediji prenijeli vijest o potjeri za Edinom Gačićem

banner

Uglednih svjetski mediji prenijeli su vijest o potrazi i potjeri za Edinom Gačićem koji se sumnjiči za višestruko ubistvo.Washington Post, New York Times, Business Insider, ABC News i mnogi drugi objavili su informaciju da duže od sedam dana policija traga za osobom koja je ubila dvije osobe i da su ti slučajevi podigli paniku u državi.Vijest o potrazi za Gačićem svjetski mediji prenijeli su sa stranica agencije Associated Press.

Svjetski mediji navode informacije koje su objelodanjene i u domaćim medijima: da je Gačić naoružan, opasan, te da je ranije služio kaznu zatvora – ali da je 2017. godine pušten na slobodu. Također, navedeno je da više od 1.200 policajaca i policijskih službenika traga za Gačićem, te da će se, ukoliko bude potrebno, tražiti angažman Oružanih snaga Bosne i Hercegovine. Edin Gačić osumnjičen je za ubistvo policajca FUP-a, koje se dogodilo nadomak Tarčina u večernjim satima 9. februara. Policija za njim traga od prošle sedmice zbog ubistva kod mjesta Podorašac kod Konjica.

Policija apeluje na građane da ukoliko imaju informaciju gdje Gačić boravi ili posjeduju bilo kakvu informaciju koja bi mogla voditi ka pronalasku osumnjičenog da sve jave Operativnom centru MUP-a Kantona Sarajevo.

BHDINFODESK

 

Related posts

Sarajevo: Procvjetala zastava Bosne i Hercegovine u Malom parku

BHD Info Desk Administrator

Izvršena finansijska inspekcija u MIZ Banja Luka: Kršene procedure u vezi s vakufskom imovinom

BHD Info Desk Administrator

Počelo pražnjenje crkve u Konjević Polju, uskoro i deložacija objekta

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment