BiH dijaspora

Nema gdje nas nema: Elvira Ramini 15 godina radila u kabinetu s Huanom Antonijem Samaranom

banner

Elvira Ramini, naše gore list, je punih 28 godina, od 1986. do 2014., radila u Međunarodnom olimpijskom komitetu, od toga 15 godina u kabinetu s Huanom Antonijem Samaranom (Juan).  Od 2014. do danas radi kao generalni sekretar u Međunarodnom komitetu „Pierre De Coubertion“.

U razgovoru za Avaz.ba prisjetila se i Zimskih olimpijskih igara 1984. te sa svog stanovišta ocijenila značaj EYOF-a.  – Sarajevo ostaje zauvijek olimpijski grad, koji pripada velikoj olimpijskoj familiji. Došla sam zbog EYOF-a i ovim putem čestitam organizatorima što su još jednom pokazali cijelom svijetu kako su dobri domaćini i veliki profesionalci. Sportsko Sarajevo je pokazalo svoj olimpijski duh. Mnogo lijepih uspomena me veže za Huana Antonija Samarana, ali bih istaknula rečenicu koju je često ponavljao: „Ako želiš postići svoj cilj, moraš puno raditi“ – rekla je Ramini.

BHDINFODESK

Related posts

Kopenhagen: Humanitarno obilježen Dan državnosti Bosne i Hercegovine

Urednik BiH Info Desk

Predstavljamo Refku Kovač, lidera projekta “Proširena Evropa”, u Norveškoj: Ova manifestacija ima za cilj da norveškoj publici približi kulturu Istočne Evrope

Šaban Osmanović iz Bosanske Gradiške: Ženio se devet puta, ima djecu od Švedske do Amerike

Leave a Comment