Društvo

Britanci našli zamjenu za Zrće? U Bugarskoj pivo plaćaju 8 kuna i zabavljaju se luđe

BUGARSKA plaža Slanchev Bryag (Sunčana plaža) postala je novo odredište za mlade britanske partijanere željne dobre zabave, prenosi Index.hr.

Omiljena ljetna odredišta mladih Britanaca dosad su bila Magaluf na Mallorci (koji mnogi nazivaju “europskom Sodomom i Gomorom”) te naše Zrće, no čini se da bi Slanchev Bryag mogao postati opasna konkurencija i Zrću i Magalufu i to poglavito zbog cijena, ali i, kako pišu Britanci, prostitucije.

Mnogi Britanci već sezonski rade na tom bugarskom party odredištu te tvrde da su prizori tamo nešto što se zaista rijetko gdje može vidjeti – od golotinje na javnim mjestima preko tučnjava do ostalih pijanih ekscesa.

Cijene su tamo toliko niske da pola litre piva košta manje od jedne funte (oko osam kuna), a dvije osobe mogu večerati (uključujući i butelju vina) za oko 20 funti (oko 170 kuna). Često se nude i ponude kao što je 10 tekila za 4 funte (nešto više od 30 kuna).

“Vidio sam ljude kako spavaju u klubovima i na raznim čudnim mjestima, vidio sam i kako lome noge, izvrću gležnjeve ili porežu stopala staklom jer cijelo vrijeme šetaju ulicama bosi. Oni ovdje mogu plesati goli na šanku pa se često dogodi da padnu, što jest čudno, ali je bilo normalno za klub u kojem sam ja radio. Slogan je čak bio – jedini bar gdje možeš plesati gol na šanku”, opisao je za Wales Online 23-godišnji John Walington koji sezonski radi na Sunčanoj plaži.

Na plaži se može pronaći gomila klubova, restorana i kasina, a navodno je i glavno odredište seksualnih radnica koje tamo ciljaju upravo na britanske turiste, piše The Sun. U Bugarskoj prostitucija nije ilegalna, no organizirana prostitucija jest. No unatoč tome taj zanat je uvelike povezan s bugarskim podzemljem i često su prostitutke žrtve trgovine ljudima.

Britance prije odlaska na ljetovanje na Sunčanu plažu upozoravaju da paze tijekom kontakta s prostitutkama jer su često upravo britanski turisti žrtve napada ili krađa od strane prostitutki. “Britancima znaju previše naplaćivati u striptiz klubovima pa prijetiti nasiljem u slučaju da ne žele ili ne mogu platiti toliku cifru”, kažu iz britanskog ministarstva vanjskih poslova.

Prošle godine 281 tisuća Britanaca posjetila je Bugarsku, a mnogi od njih zaputili su se upravo na Sunčanu plažu. Bugarska vlada se još od 2017. godine trudi smanjiti broj turista koji rade nerede na tom području pa su tamo česte racije u klubovima i na glazbenim festivalima, no čini se da Britance ništa ne može odvratiti od potrage za zabavom.

Inače, mi smo prošlo ljeto istražili kakvo je stanje na Zrću upravo tijekom jednog festivala koji najviše pohode mladi Britanci. Otkrili su nam tad da je droga na Zrću na svakom koraku. “Svi je nude. Puno ljudi. Ovi koji se voze na skuterima i dijele letke za iznajmljivanje i to. Nude balone, plin… Ima je na svakom uglu”, rekao nam je jedan mladi Britanac i zaključio: “Naravno da se ljudi drogiraju. Ovdje im je to jeftinije nego piti.”

Related posts

Novi Izborni zakon: Da li BiH konačno dobija elektronsko glasanje?

Urednik BiH Info Desk

(Video) Na današnji dan JNA i Vojska RS zapalili su sarajevsku Vijećnicu

Urednik BiH Info Desk

Naša posla: Zbog koronavirusa “zaratili” Čapljina i Trebinje

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment