Biznis

Biznis dijaspora: Konferencije poslovnog povezivanja ‘Reconnect’ polovinom augusta u Sarajevu

Udruženje bosanskohercegovačko-američkog prijateljstva (BAFA) i USAID Projekat ‘Diaspora Invest’ najavili su održavanje četvrte konferencije poslovnog povezivanja ‘Reconnect’, koji će se i ove godine održati u Sarajevu.

“Sada je već tradicionalno da se Reconnect održava jedan dan prije Sarajevo Film Festivala, ovog puta 15. augusta, jer je tada najveća koncentracija bosanskohercegovačke dijaspore u glavnom gradu BiH, te je to šansa za nova poslovna uvezivanja i razmjenu iskustava”, poručuju iz ‘Reconnecta’.

Ove godine su organizatori otvorili i poziv za nominaciju potencijalnih govornika i govornica koji je otvoren do 31. maja.

“Dovoljno je ponuditi koncept prezentacije, kontakt podatke i reference potencijalnog predavača. Napominjemo da se ove godine fokusiramo na informacijske tehnologije, proizvodnju i preradu, arhitekturu i inženjering, finansijske usluge, marketing, prodaju i podršku klijentima”, dodaju organizatori.

“I ove godine ćemo, u saradnji sa Bisnode, organizovati B2B networking događaj, fokusiran na poduzetnike i investitore koji žele ostvariti nove poslovne veze u zemlji i inostranstvu. Na prošlom Reconnectu smo uvidjeli da se ovakav način umrežavanja pokazao veoma efikasnim u smislu uvezivanja u IT sektoru i sektoru metaloprerade. Vjerujemo da će i ovog puta to dati svoje pozitivne rezultate, s obzirom da veći dio kompanija koji je učestvovao prošle godine već iskazao pozitivne ocjene i interes za budućim uključivanjem”, dodaju iz ‘Reconnecta’.

Related posts

Federacija BiH ukida aerodromske takse: Ubuduće jeftinije avionske karte

Editor

Gase se lampioni u sarajevskoj „kineskoj četvrti“ /Kinezi napuštaju Sarajevo

Više novca od dijaspore nego od investitora: Prošle godine u Bosnu i Hercegovinu dijaspora poslala 2,51 milijarde KM

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment