Dopunske škole

Holandija: U bh. ambasadi podjeljena svjedočanstava učenicima dopunske škole iz Rotterdama

U prostorijama Ambasade BiH u Kraljevini Holandiji, svečano je održana ceremonija dodjele svjedočanstava polaznicima BIHRO dopunske škole sa sjedištem u Rotterdamu.

Kako je izražen interes polaznika i roditelja za posjetom Ambasadi BiH u Den Haagu, ovogodišnja dodjela svjedočanstva je kombinirana sa organiziranom posjetom i dočekom u Ambasadi BiH.

Udruženje BIHRO je aktivno u različitim vidovima okupljanja građana porijeklom iz BiH, u okviru folklorne i horske sekcije, organizira promocije knjiga, obilježava povijesne datuma i slično. Ambasada BiH u Den Haagu već dugi niz godina ima vrlo uspješnu suradnju sa BIHRO-om.

Ambasadorica BiH u Kraljevini Holandiji, Mirsada Čolaković, u prostorijama Ambasade upriličila je doček za grupu od 30 osoba, od kojih je12 učenika BIHRO dopunske škole različitog uzrasta i 15 roditelja, dvije učiteljice te predsjednicu BIHRO udruženja Amru Osmanbašić – Omeragić.

Ambasadorica Čolaković je održala prigodan govor u kojem je istakla važnost očuvanja tradicije, kulture i prije svega jezika zemlje unutar druge generacije iseljenika porijeklom iz BiH. Nakon svečane dodjele svjedočanstava upriličeno je fotografisanje i druženje osoblja Ambasade

Moja BiH

Related posts

U toku distribucija udžbenika za dopunsku nastavu od V do IX razreda osnovne škole

zazov za mlade intelektualce: Adnan Mustafa Hasanagić osvojio pet medelja u Cambridgeu

IGK na Međunarodni dan pismenosti upozorava: Bošnjaci u RS nemaju pristup učenju na bosanskom jeziku

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment

Visit us on Facebook