Sport

Jusuf Nurkić najplaćeniji bosanskohercegovački sportista

Nakon ljetne pauze koja po običaju u sportu donosi dosta transfera, novih ugovora, nije dogodilo mnogo toga spektakularnog kada je riječ o bh. sportistima. Najplaćeniji ostaje Jusuf Nurkić, sa 12 miliona dolara godišnje (oko 10,3 miliona eura). Njegova dnevnica je 28.200 eura.

Iza njega su po zaradi dva fudbalera, a iako je dobio prošle godine novi poboljšani ugovor, Miralem Pjanić se nalazi na trećoj poziciji iza Seada Kolašinca. Igrač Arsenala ima bazni ugovor (bez premija i bonusa) sedam miliona eura godišnje. Sa druge strane Pjanić u Juventusu ima oko 500 hiljada eura manje do reprezentativnog kolege.

Edin Džeko još uvijek zarađuje u Romi četiri i po miliona eura po sezoni, a dobar ugovor i četiri miliona godišnje ima u Begović u Bornmutu.

Iako nije mijenjao sredinu Džanan Musa će dobiti povišicu. Oko 500 hiljada KM kada se preračuna iz dolara više će mu leći na račun u ovoj sezoni. Prvu godinu ugovora s Bruklinom zaradio je 2,7, a ove mu slijedi 3,2 miliona KM.

Zvanično, Muhamed Bešič je još uvijek član Evertona sa plaćom od 1,6 miliona eura po sezoni, pa se i za njega može reći da spada u red plaćenijih bh. sportista.

BHDINFODESK

Related posts

U Brčkom umro Siniša Kisić, potpredsjednik Olimpijskog komiteta BiH

BHD Info Desk Administrator

Keln: U decembru Adnan Ćatić ponovo u ringu

Urednik BiH Info Desk

Samira Hurem – Kako privući talentovane fudbalerke iz dijaspore za nacionalnu selekciju

Leave a Comment