Sport

Vahid Halilhodžić novi selektor reprezentacije Maroka?

banner

Marokanski mediji tvrde da je sve gotovo i da se čeka samo predstavljanje bh. stručnjaka koji će imati težak zadatak na klupi Atlaskih lavova.

Nakon što je napustio Nantes zbog neslaganja sa predsjednikom kluba, Waldemarom Kitom, Vaha je slobodan u potrazi za novim angažmanom, a na njega, očigledno, neće čekati dugo.

Naime, zauzet će poziciju Hervea Renarda koji je razočarao s rezultatima ove ambiciozne selekcije koja ima jedan od najjačih rostera u Africi. Nakon Afričkog kupa nacija donesena je odluka da Renard više ne bude selektor, a umjesto njega Marokance će voditi Halilhodžić kome će to biti četvrta nacionalna selekcija u karijeri.

Marokanski portal 360sport prenosi da je poznato i koji će ciljevi biti postavljeni pred Vahu. Naime, Halilhodžić treba izboriti oba velika takmičenja koja predstoje Maroku, Afrički kup nacija 2021. godine, a onda i Svjetsko prvenstvo u Kataru godinu nakon toga.

Related posts

Novi prvak Austrije u futsalu tim u kojem su svi igrači iz Bosne i Hercegovine

Oprez prilikom zapošljavanja u Slovačkoj Republici

Balkan International Soccer Tournament Minhen 2018. – Poziv našim fudbalskim nadama iz Njemačke i okolnih zemalja da se priključe ”našim” Amerikancima

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment