BiH dijaspora

Aerodroma Sarajevo potvrdio: Od septembra direktni letovi iz Sarajeva za London

“Pored novih aviolinija i ove godine aviokompanije Swiss International Air Lines i Air Arabia su ponovno uspostavile letove za Cirih i Šaržu, dakle imamo devet novih ruta”, kazali su s Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

Do kraja godine, kako očekuju, aviokompanija Flybosnia bi mogla uvesti nove linije.

U ovom trenutku imamo potvrdu da će od septembra uvesti direktne letove iz Sarajeva za London”, potvrdili su sa ovog aerodroma.

Sarajevski aerodrom, ističu, kontinuirano radi na uvođenju novih linija, te je za očekivati da će u narednom periodu pored Londona uvesti i neke druge aviolinije, ali navode da je još rano govoriti o kojim se destinacijama tačno radi.

Trenutno je glavni grad BiH direktnim letovima preko Međunarodnog aerodroma Sarajevo povezan s ukupno 21 gradom i to: Ljubljana, Beograd, Beč, Zagreb, Keln, Štutgart, Dubai, Minhen, Štokholm, Istanbul, Cirih, Budimpešta, Kuvajt, Rijad, Doha, Gasim, Džeda, Atina, Berlin, Geteborg i Šarža.

Rast prometa je kontinuiran iz godine u godinu. U 2018. godini Sarajevski aerodrom je imao ukupno 1.045.417 putnika.

“Za prvo polugodište 2019. godine (1. januar – 30. juni) imali smo ukupno 457.734 putnika. Iskustva iz proteklih poslovnih godina, povećan broj turista, povećan promet govore u prilog tome da se i ove godine očekuje rast broja putnika u odnosu na prethodnu godinu”, istakli su sa Sarajevskog aerodroma.

Related posts

Saopćenje za javnost Bosanskog akademskog kruga povodom priznanja za životno djelo akademiku Emir Ramiću

Kanada: Reakcija IGK-a na kontinuirano i sistematsko srbijansko negiranje počinjenih zločina na Tuzlanskoj kapiji

Podrška Španiji iz dijaspore

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment