Kultura

Amila Terzimehić u filmu italijanskog oskarovca

banner

“Tutto il mio folle amore” novi je film oskarovca Gabrielea Salvatoresa u kojem glumi i bosanskohercegovačka glumica Amila Terzimehić, a sada je objavljen i trailer ove priče o putovanju oca i sina po Balkanu.

Film će premijeru imati na Venecijanskom filmskom festivalu, koji počinje 17. oktobra, a od 24. oktobra igrat će u kinima.

Film je nastao kao adaptacija romana Fulvija Ervasa “Se ti abbraccio non aver paura” i govori o 16-godišnjem Vincentu, dječaku koji živi u svom svijetu, njegovoj majci Eleni i partneru Mariju koji ga je usvojio.

Willi, muškarac koji želi postati pjevač, prirodni je otac dječaka i on jednog dana skupi hrabrost i krene da upozna svog sina kojeg nikad prije nije vidio, otkrivši da on nije onakav kakvim ga je zamišljao.

On ne zna niti može znati da će ta mala gesta odgovornosti biti samo početak jedne velike avanture koja će zbližiti oca i sina na putovanju.

Istovremeno će i Elena i Mario, koji kreću u potragu za sinom, jednom drugom kazati stvari koje vjerovatno nikada ne bi izgovorili.

Glavne uloge u filmu tumače Claudio Santamaria, Valeria Golino, Diego Abatantuono i Giulio Pranno.

Podsjetimo, Salvatores je 1992. godine za film “Mediterraneo” osvojio Oscara u kategoriji Najbolji strani film.

BHDINFODESK

Related posts

Film “Quo Vadis, Aida?” Jasmile Žbanić sutra na Toronto film festivalu

Urednik BiH Info Desk

Vrijedno priznanje: Njemački Grammy za Damira Imamovića

Urednik BiH Info Desk

Predstavljamo/ Švedskom Bosna probeharala

Leave a Comment