Društvo

Gračanica: Bubrežni bolesnik Armin Ćurić, kojem su građani sakupili novac za transplantaciju, objesio se u dvorištu kuće

Jutros oko 6 sati u dvorištu porodične kuće u Gračanici objesio se Armin Ćurić Ćura, bubrežni bolesnik. Pronašli su ga članovi porodice i obavijestili policiju. Ljekar mrtvozornik je konstatirao smrt, a završen je i uviđaj.

Supruga i djeca, rodbina i komšije i cijela Gračanica su u šoku, jer je već bila pokrenuta velika humanitarna akcija za transplantaciju bubrega, s obzirom na to da je Armin pune četiri godine na hemodijalizi u gračaničkoj bolnici. Organizirane su brojne humanitarne akcije “Za Armina”. Jedna od organizatorica akcije jutros kada je čula ovu tužnu vijest, u suzama je i šoku. Ona je sinoć oko 24 sata razgovarala s Arminom.

– Bio je radostan što akcija ide dobro, što je već prikupljeno više od 50 hiljada maraka, što će se sakupiti ostatak sredstava za transplantaciju, a onda jutros se nešto slomilo u našem Arminu. Svi smo u šoku. Akcija se obustavlja, našeg Armina Ćurića Ćure više nema – kazala je za Avaz L. Š.

Related posts

Bijeli golub ponovo (ne) leti 76/ 205: „VAPAJ“ EMIRA SULJAGIĆA

Editor

Klinika u Linzu preminulog muža Austrijanke “pretvorila” u Bosanca

Komemoracija u povodu obilježavanja 25 godina od genocida nad Bošnjacima „SZ UN-a“ Srebrenica bit će održana putem video-linka

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment