Društvo

Gračanica: Bubrežni bolesnik Armin Ćurić, kojem su građani sakupili novac za transplantaciju, objesio se u dvorištu kuće

banner

Jutros oko 6 sati u dvorištu porodične kuće u Gračanici objesio se Armin Ćurić Ćura, bubrežni bolesnik. Pronašli su ga članovi porodice i obavijestili policiju. Ljekar mrtvozornik je konstatirao smrt, a završen je i uviđaj.

Supruga i djeca, rodbina i komšije i cijela Gračanica su u šoku, jer je već bila pokrenuta velika humanitarna akcija za transplantaciju bubrega, s obzirom na to da je Armin pune četiri godine na hemodijalizi u gračaničkoj bolnici. Organizirane su brojne humanitarne akcije “Za Armina”. Jedna od organizatorica akcije jutros kada je čula ovu tužnu vijest, u suzama je i šoku. Ona je sinoć oko 24 sata razgovarala s Arminom.

– Bio je radostan što akcija ide dobro, što je već prikupljeno više od 50 hiljada maraka, što će se sakupiti ostatak sredstava za transplantaciju, a onda jutros se nešto slomilo u našem Arminu. Svi smo u šoku. Akcija se obustavlja, našeg Armina Ćurića Ćure više nema – kazala je za Avaz L. Š.

Related posts

Odmor u Hrvatskoj skuplji od Kipra, Turske, Španije i Bugarske

Editor

Bivši provalnici vas savjetuju: Kako izbjeći pljačku stana

Urednik BiH Info Desk

Odjeci derbija: Navijači odgovorili na slogan bh. parade ponosa “Ima izaći” transparentom “Ima zabranit”

Editor

Leave a Comment