BiH dijaspora

FlyBosnia povezala London i Sarajevo, uskoro linije za Rim I Pariz

banner

Aviokompanija FlyBosnia današnjim je letom povezala Sarajevo i London, što predstavlja prvu zračnu vezu između ta dva grada nakon 12 godina.

Direktor Međunarodnog aerodroma Sarajevo Armin Kajmaković izjavio je da uspostavljanjem te linije Aerodrom nastavlja korporativni rast na svim poljima, što doprinosi jačanju ekonomske slike zemlje i razvoju turističkih potencijala.

Direktor kompanije FlyBosnia Tarik Bilalbegović rekao je da će avion na toj liniji saobraćati utorkom, subotom i nedjeljom.

“Radimo na povezivanju Sarajeva s glavnim evropskim gradovima, London je bio naš prvi izazov a slijede direktne linije za Rim i Pariz u oktobru, odnosno novembru”, dodao je Bilalbegović.

Naglasio je da nakon toga planiraju uspostaviti letove za Moskvu, Barselonu i Milano.

Na promotivnom letu bio je i ambasador Velike Britanije u BiH Matthew Field koji je istakao da dvije zemlje jačaju veze na polju turizma, kulture, kao i među ljudima i među kompanijama.

“Ova direktna linija između Sarajeva i Londona posebno će doprinijeti jačanju tih veza”, naveo je Field.

FlyBosnia je današnjim letom dovela oko stotinu predstavnika medija i turističkog sektora iz Velike Britanije koji će u BiH boraviti narednih nekoliko dana. 

Related posts

Australija: Edhem Čustović osnovao fondaciju za mlade “BH Future Foundation”

Editor

Reakcija kompanije Halilović Bus na tvrdnje Esada Agovića

Editor

Gala večera u Washingtonu: Priznanja za ambasadorice Cormak i Hunt

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment