Društvo

Štokholm: Građani napravili obruč oko džamije

Građani glavnog grada Švedske, kako bi muslimanima omogućili da neometano obave džuma-namaz, muslimansku molitvu petkom, napravili su obruč oko džamije u Štokholmu i tako ostali sve do kraja molitve, javlja Anadolu Agency (AA)Širom svijeta i dalje traju reakcije na prošlosedmični teroristički napad na dvije džamije

Tako su se danas ispred džamije u Štokholmu okupili brojni građani i formirali obruč oko džamije kako bi vjernicima omogućili da neometano obave džuma-namaz, prenose Vijesti.ba.Među građanima koji su se na današnjem skupu solidarisali s muslimanima bila je i ministrica kulture ove zemlje Amanda Lind.

“Veoma sam sretna zbog činjenice da je ovdje prisutno ovoliko ljudi”, izjavila je Lind.Ona je također, istakla kako je cilj današnjeg skupa iskazati stav protiv terorističkih napada na Novom Zelandu, ali i protiv svakog vida nasilja, rasizma i islamofobije.“Protivimo se svakom napadu na društvo”, kazala je Lind.

Građani Štokholma nisu prekidali obruč sve dok molitva nije okončana. Predstavnici islamske zajednice su po završetku namaza okupljenje građane počastiti kafom, vodom i hurmama, te im se zahvalili na podršci.

BHDINFODESK

Related posts

Prijevremeni izbori 2019: SNSD kandidovao Eminu Mešić za načelnicu Bosanskog Petrovca

Editor

JEZGRO DUBIČKE PUHALSKE MAHALE

BHD Info Desk Administrator

Isto kao i kod nas: Zbog dokazanog plagiranja oduzeta doktorska disertacija zastupniku Bundestaga

Editor

Leave a Comment