BiH dijaspora

Uhapšen bivši austrijski reprezentativac Sanel Kuljić

Austrijska policija uhapsila je Sanela Kuljića, bivšeg reprezentativca ove zemlje. Mediji špekuliraju da je bivši fudbaler, 42-godišnjak bh. porijekla, uhapšen zbog trgovine drogom.

Prethodno je Sanel Kuljić u oktobru 2014. osuđen na 5 godina zatvora zbog prevare, iznude i prisile. Smatralo se da je centralna figura u najvećem austrijskom skandalu s namještanjem utakmica koje je povezano s kladioničarskom mafijom.

Kuljić je u maju 2017. godine ranije otpušten iz zatvora zbog dobrog vladanja. Prije nekoliko dana uzburkao je javnost u Austriji najavom da će iznijeti nove dokaze o namještanju utakmica. Također je rekao da strahuje za svoj život.

Kuljić je uhapšen u butiku svoje trudne djevojke koja bi mu u novembru trebala roditi drugo dijete. Njegov advokat Wolfgang Blaschitz u subotu nije želio dati nikakve informacije medijima osim da će u ponedjeljak posjetiti Kuljića.

Sanel Kuljić, sin gastarbajtera iz BiH, rođen je 10. oktobra 1977. u Salzburgu. Igrao je u brojnim austrijskim i švicarskim klubovima, a 20 puta je oblačio i dres reprezentacije Austrije.

Related posts

Minhen: Džemat “Ikre” gradi Islamski centar vrijedan 4,5 miliona eura

Editor

Bijeli golub ponovo (ne) leti 46/ 205: CVIJET ZA BINIAM I ANNU ULLA-BRIT

BHD Info Desk Administrator

Stockholm / Protesti nisu samo izraz nezadovoljstva bh. dijaspore već izraz globalnog nezadovoljstva uglednika iz cijelog svijeta

Editor

Leave a Comment

Visit us on Facebook