Kultura Muzika

Uskoro Halid Bešlić i Željko Bebek na mini turneji u Skandinaviji

banner

Kada se na sceni zajedno nađu Halid Bešlić i Željko Bebek spektakl je zagarantovan. Dva legendarna pjevača i odlična vokala na zadovoljstvo armije fanova održat će dva zajednička koncerta u Skandinaviji.

Ovaj fenomenalni muzički dvojac tako će zabavljati publiku 12. oktobra u norveškom Oslu, a 2. novembra u danskom Horsensu. Za njihove koncerte vlada veliki interes i većina karata je rasprodata.

Publika u Norveškoj i Danskoj jedva čeka da horski zapjeva hitove “Ružica”, “Sarajevo grade moj”, “Prvi poljubac”, “Miljacku”… Kao šlag na kraju dolazi zajedničko izvođenje njihovog megahita “Da zna zora”, bez kojeg je teško zamisliti dernek ili proslavu.

– Naš prijatelj Vahid Kapo već dugi niz godina pravi naše zajedničke koncerte. To se pokazalo kao dobitna kombinacija i dvorane su uvijek pune. To je odličan spoj narodne muzike i rocka. Svi na kraju zadovoljni odu kući i nekoliko godina čekaju da ponovo na sceni vide Bebeka i mene. Sigurno da su u najavi dva spektakla o kojima će se dugo pričati u Skandinaviji. Nakon koncerta slikamo se i družimo sa ljubiteljima naših pjesama, a onda malo odmorimo u backstageu i prisjetim se zajedničkih anegdota sa Željkom – kaže Halid Bešlić.

Related posts

Split: Predrag Lucić ispraćen na posljednji počinak uz pjesmu Monty Pythona

SARAJEVO I NJEGOVE ZVIJEZDE: BREGA, ČOLA, DŽINOVIĆ, NELE, ĐURO

(VIDEO) Munchen: Alen Hrbinić priprema pjesme za novi album, početkom godine snima spot za duet sa Žerom

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment