Biznis

Po pisanju pojedinih medija FlyBosnia je u velikim dugovima: Ipak, od novembra direktna avio-linija Sarajevo – Rim

banner

Avio-kompanija “FlyBosnia” najavila je uspostavu nove direktne linije Sarajevo – Rim (Fiumicino aerodrom) od novembra.

Promotivni let i fam trip će biti od 17. do 20. oktobra. PR promocije Bosne i Hercegovine u Italiji će biti Amra Silajdžić-Džeko, koja s porodicom već nekoliko godina živi u Rimu, a ambasador Republike Italije u BiH Nikola Minasi takođe pruža veliku podršku kako bi ova linija oživjela, navode iz “FlyBosnie”.

“Direktna avio-linija Sarajevo – Rim će biti ponedjeljkom i četvrtkom u jutarnjim satima. Poslovanje i saradnja s menadžmentom Sarajevskog aerodroma je na zavidnom nivou i cijenimo njihovu podršku. Nažalost, uslovi, tarife i naknade poslovanja, po analizi ‘Deloitte Consulting’ kuće iz Zagreba, na Sarajevskom aerodromu nisu u skladu s razvojnim pristupima drugih aerodroma glavnih gradova u regiji, tako da premještanje svakako postoji kao opcija – navode iz “FlyBosnie” povodom pisanja pojedinih medija.

“FlyBosnia” trenutno ima dva erbasa A319 aviona nove generacije i očekuju dolazak još dva erbasa A319 u aprilu naredne godine, saopšteno je iz ove avio-kompanije.

Link: https://avaz.ba/vijesti/bih/520199/’flybosnia’-duzna-milion-maraka-za-aviousluge

BHDINFODESK

Related posts

Startala avio linija Sarajevo- Berlin

Editor

FIPA nudi stranim investitorima 400 investicionih projekata i 250 lokacija iz svih dijelova BiH

Urednik BiH Info Desk

Zlatan Medarić korona i ekonomija: Nijedan iole pametniji političar nije blesav da coronu ne iskoristi za političke ali prije svega ekonomske interese

Editor

Leave a Comment