BiH dijaspora

Minhen: Džemat Ikre kupio nove prostorije

banner

“Dugo sanjani san – svih onih koji vole i podržavaju rad našeg Džemata – uz Allahovu pomoć se polahko i ostvaruje. Protekle sedmice je potpisan Ugovor o kupovini objekta na sjeveru Minhena, čime, konačno, realizujemo Projekat kupovine vlastitih prostorija”, navode iz media tima “Ikre”.

Kupovinom novih prostorija, omogućavaju se uslovi za još širi spektrum djelovanja našeg Džemata, kao i mogućnosti za bolji, kvalitetniji i kreativniji rad. Osim toga, ova kupovina Džematu obezbjeđuje dodatnu stabilnost, samostalnost i sigurnost.

Novokupljeni objekat je prethodnih dana na licu mjesta prezentiran i Glavnom imamu Medžlisa Islamske zajednice Bošnjaka Bajerna, Izet-ef. Bibiću, koji nije krio svoje oduševljenje na ovom velikom uspjehu i koraku koji, kako on to kaže, osigurava budućnost našim preostalim generacijama, čuva i jača našu i njihovu nacionalnu svijest, i vodi ka jačanju zajednice svih muslimana. Izet-efendija Bibić je, također, dodao i to da će uložiti sebe i sav svoj autoritet kako bi ovaj projekat što prije bio završen.

Na Vanrednoj skupštini održanoj, 10. novembra 2019. godine, u još postojećim prostorijama našeg Džemata, koje su ovom prilikom bile popunjene do zadnjeg centimetra, svečano su informisane sve naše džematlije koji su glavni akteri ovog veličanstvenog čina. Na ovom skupu, džematlije su demonstrirali jedinstvo i odlučnost u tome da ovaj Projekat u potpunosti podrže do kraja, te da ga isfinansiraju u najkraćem mogućem roku, kazali su  iz media tima Ikre Minhen.

Dijaspora.org

Related posts

Od naredne sedmice prvi autobusi iz Sarajeva za Njemačku, Austriju i Francusku

Urednik BiH Info Desk

U prvoj polovini ove godine BiH ostala bez još 2.081 državljanina

BHD Info Desk Administrator

PCR test i dalje uslov strancima za ulazak u Bosnu i Hercegovinu

Editor

Leave a Comment