BiH dijaspora

Kina: Tuzlak Alipaša Selimović u novoj reklami „Hugo Boss“

banner

Tuzlak Alipaša Selimović glavno je lice nove kampanje „Hugo Boss“ u Šangaju. Zanimljivo, naš maneken na ovo snimanje je zakasnio i zamalo odustao, ali sudbina je htjela da ipak ode na kasting i naposljetku dobije posao koji je mnogim modelima neostvaren san.

Selimović već nekoliko godina gradi karijeru u Kini, gdje je radio za neke od najvećih svjetskih modnih kuća i dizajnera, dok je prije toga radio u Turskoj i Italiji, kao i kampanje za domaće brendove.

Torta i sreća

– Naravno da se osjećam presretno, možda čak i više zbog moje modne agencije. Kada sam dobio kampanju za „Hugo Boss“, svi su me zvali pojedinačno da čestitaju i kada sam došao u kancelariju, imali su tortu spremnu da proslavimo. Lijepo je bilo podijeliti sreću s članovima moje agencije. Mogu reći da sam imao baš mnogo sreće. Jer na dan intervjua za kampanju imao sam drugi „fotoshootting“ te nisam mogao doći na intervju – rekao nam je Selimović.

Međutim, na kraju slikanja, na putu prema kući našeg manekena poziva agent koji mu govori da će klijenti čekati na njega ako može stići.

Tajni znak

– U tom trenutku stvarno sam bio umoran i nisam htio ići, ali, na moju sreću, provjerio sam adresu intervjua.  Iako je Šangaj baš veliki grad, ovaj kasting bio je samo jedan kilometar od moje kuće.  To sam shvatio kao tajni znak i otišao sam, ostalo je historija.  Presretan sam zbog slika i cjelokupne kampanje – otkriva Selimović za Avaz.

Nostalgija za Bosnom

Snimanje je bilo malo drugačije od ostalih, jer tim iza kamere bio je mnogo veći nego inače. Vođa tima bio je jedan od najboljih fotografa u Šangaju i bila mi je čast raditi s njim. Trenutno živim u Šangaju, ali nostalgija se budi. Mislim da ću jako brzo nazad u našu lijepu zemlju, barem na nekoliko mjeseci – rekao nam je Selimović.

A.HODŽIĆ

Related posts

Bijeli golub ponovo (ne) leti 51/ 205: PLAVI CVIJET ZA USÖ

Editor

Medicinska sestra Esfija Hamzić: U Njemačkoj nema zabušavanja, ne dobija se plata sjedeći

Editor

Pozivamo Vas na serijal javnih online predavanja Bosanskog Akademskog Društva u Austriji

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment