Sport

Stockholm: Zlatan Ibrahimović u Hammarbyu postaje suvlasnik ekipe

Zlatan Ibrahimović jučer je na društvenim mrežama objavio dres švedskog Hammarbyja sa svojim imenom na leđima, a s obzirom na to da 38-godišnjak još uvijek nema klub, svi su pomislili da se vraća u Švedsku kao fudbaler.

Ipak, od toga nema ništa, a Ibrahimović će zaista u Hammarby, ali kao suvlasnik ekipe iz glavnog grada Švedske.

“Dogovorio sam s Hammarbyjem i AEG-om da ova stvar postane globalna koliko god je moguće. Važno je da za Hammarby znaju svi na svijetu. Ne samo u Švedskoj, nego širom svijeta. Svi treba da znaju ko je Hammarby i kada vide grb kluba da kažu: To je Hammarby”, rekao je Ibrahimović u razgovoru za švedski Sport Bladet.

Ibrahimović je kupio 50 posto dionica Hammarbyja koje su u vlasništu American Anschutz Entertainment Groupa (AEG). S obzirom na to da AEG ima skoro 50 posto dionica Hammarbyja može se reći da je Ibrahimović sada vlasnik 1/4 dionica ekipe iz Stockholma.

“Igrao sam u Galaxyju i stekao dobar odnos s ljudima iz AEG-a. Sada sam dobio priliku da postanem njihov partner i to je nemoguće odbiti. Ne za ljude koji su tako uspješni u biznisu. Pored toga, povezan sam sa Švedskom i sve se poklopilo.

Ibrahimovića u Hammarbyju čeka prava kolonija Balkanaca. Tu je golman Davor Blažević, defanzivac Vladimir Rodić, veznjak Alexander Kačaniklić i napadači Darijan Bojanić, Nikola Đurđić i Muamer Tanković.

Zlatan je isključio mogućnost da igra u Švedskoj u budućnosti.

Related posts

Futsal reprezentaciji Austrije sastavljena od fudbalera porijeklom sa Balkana

Urednik BiH Info Desk

Akcija nabavke stolica za tribine stadiona FK Unis iz Vogošće: US Soccer Education iz Denvera donirao 180 stolica

Septembarski pohod Zmajeva na Svjetsko fudbalsko prvenstvo u Kataru

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment