BiH dijaspora

DANI DIJASPORE ŽIVINICE – SVUDA PROĐI, KUĆI DOĐI!

banner

OD 26. DO 31. DECEMBRA 2019. GODINE – DANI DIJASPORE ŽIVINICE – SVUDA PROĐI, KUĆI DOĐI!

NAJLJEPŠI JE NA SVIJETU MOJ RODNI KRAJ! Bogat kulturno-zabavni, edukativni, privredni, turistički i sportski program. Zajednički doček Nove godine! Prijavite se ako želite da učestvujete u panelima o turističkim potencijalima Općine Živinice, o privrednoj, sportskoj, kulturnoj i obrazovnoj saradnji. Ako živite u dijaspori, ma gdje u svijetu, a imate dobru ideju za naš rodni kraj, dođite da je zajedno realizujemo. Ili, jednostavno – dođite da se vidimo i podijelimo iskustva, bit će nam lijepo!

 

Ovogodišnja tradicionalna manifestacija “Dani dijaspore” biće održana od 26. do 31. decembra tekuće godine.

U okviru manifestacije biće upriličen program sa raznovrsnim sadržajima koji su namijenjeni za svakog našeg sugrađanina, bez obzira gdje trenutno živi.

Manifestacija će svečano biti otvorena 26. decembra, otvaranjem živiničkog bazara pod nazivom “Dani dijaspore”, na gradskom bulevaru u Živinicama.

Ovom prilikom, ozvamo sve naše sugrađane, koji žele da predstave svoje proizvode na bazaru, da se prijave kako bi mogli obezbjediti prostor za njih. Prijave se mogu vršiti lično u zgradi Grada Živinice (kabinet Gradonačenika) ili na e-mail: alma@gradzivinice.ba.

Zadnji dan ove manifestacije biće posvećen dočeku Nove godine.
U toku dana biće upričen program za naše najmlađe sugrađane, dok će u večernjim satima, po prvi put nakon dugo godina, biti organiziran javni doček Nove godine.

Zajedničkim druženjem svih naših građana, onih koji žive u Gradu Živinice i onih koji trenutno žive izvan našeg Grada, zatvorit ćemo ovogodišnju manifestaciju “Dani dijaspore” i zajedno dočekati Novu 2020. godinu.

Haris Halilović

 

Related posts

MAGAZIN SAVEZA BANJALUČANA U ŠVEDSKOJ: Šeher Banja Luka – Broj 77.

BHD Info Desk Administrator

London: Doživotna robija ubici dizajnera Samira Draganovića

Urednik BiH Info Desk

OTVORENO PISMO IZ SKANDINAVIJE: ZVORNIK & TUZLA (NE) ZNAJU ŠTA RADE

Editor

Leave a Comment