Društvo

Bijeli golub ponovo (ne) leti 47/ 205: NEKROLOG JEDNOJ LJUBAVI

banner

Nije lako imati stila (i) u najtežim trenucima. Slavica Sarajlija, prošle sedmice, 27. januara uzdignute glave, sva slomljena u fotelji saopštava prijateljima: ”Na današnji dan pre 50 godina, na moj 17 rođendan, predstavila sam Midu roditeljima kao svog dečka. Danas, moj Mido, moj muž, moj Mitke, bije svoju najtežu životnu bitku u bolnočkoj postelji. A ja imam samo jednu želju: da POBEDI.
Juče tužna vijest: ”Jutros je moj Mido, moj Mitke, otišao na put bez povratka. A ja? Ja ostajem da čekam voz i ubedim sebe da će me, kad dođe vreme, odvesti do njega”.
U nekim vedrijim vremenima dva granična grada, Zvornik i Mali Zvornik, imali svoje „parove“ koji su ostali za pamćenje. Medju njima Slavica i Mido Sarajlija. Prošle godine više puta „javili se“ lijepim komentarima vezano za moje pisanje. Nije veliki broj takvih prekodrinskih i to cijenim.
Onda ću vidjeti njihov postavljni fotos iz mladalačkih dana koji je čudesno zračio. Proradila „profesionalna deformacija“ i šta je zasmetalo- u prvom planu flaše, čase i uobićajeno na feštama. Učas sa fotosa „izbacio“ i poslao sa porukom da je tako bolje.

Slavica i Mido Sarajlija


Od tada smo nekako „svoji“. A nema potrebe za priču o „miješanim“ brakovima u nevremenima- dovoljno navesti dio poruke Aleksandra Bojića: „Ako nam je neko bio oličenje braka i ljubavi, onda su to Slavica i Mido. Pametni, dobri čovek, čast mi je što smo bili deo istog tima”.
Krune se krune Zvorničani. Lijepo je kada ostaju lijepa sjećanja. Na ponos porodici- iskreno saučešće! A „linija“ dijaspore uvijek dobro funkcioniše kad ustreba i hvala Senadu Mehmedbegoviću na informacijama koje nisam (dovoljno) znao i prijedlogu da kontaktiram Amiru Jahić- zna mnogo više. Stiglo i neka bude druge prigode o vrijednim autorskim tragovima dobrog čovjeka Mide Sarajlije.
P.S. Imponovao onomadni poziv na kahvu kod malozvorničkog gradonačelnika Jove Rogana. Pretpostavljao razlog- turističke mogućnosti ovog kraja. Više stalo što ću preko mosta i desno prvi put nakon rata prošetati do Pontona i jezera, stazom mnogih zvorničkih ljubavi. Sve je isto, ali ništa više kao prije.
Usput svratio u direkciju „Ravnaje“ da se vidim sa Radetom Jovičićem, odsutan. Koju godinu kasnije tužna vijest da i njega više nema…

_
Objave u funkciji regionalnog projekta u osnivanju DaBudeBolje&GljivaMira paralelno prenose Fb- grupa BIH DIJASPORA INFODESK, portal BHDINFODESK i šalje na više mejl adresa.

Piše: Sead Hambiralović

Related posts

DOKUMENT CIA-je iz 1991.: „Srbi da se pripoje Srbiji, Hrvati Hrvatskoj, a Muslimani neka …..

Urednik BiH Info Desk

Med i limun preporuka za zdrav život!

Urednik BiH Info Desk

(Foto galerija): Sarajevo u prazničnom ruhu dočekuje rođendana domovine

Leave a Comment