BiH dijaspora

Edin Hasanović će opet moderirati dodjelu Njemačke filmske nagrade

Njemački glumac bh. porijekla Edin Hasanović ruši barijere. Osim što je najmlađi moderator svečanosti dodjele Njemačke filmske nagrade ikada, sada je vodi po drugi put, piše Deutsche Welle.
“Proud to announce! Čast mi je što ću nakon dvije godine opet biti ‘Hostanovic’ na LOLA večeri 24. aprila”, napisao je Hasanović na svom Twitter nalogu, te na Instagramu, i pozvao sve da te večeri gledaju njemački državni kanal Das Erste na kojem će se uživo prenositi svečanost dodjele Njemačke filmske nagrade poznate i kao “LOLA”:


Edin Hasanović (27) rođen je u Zvorniku i kao dječak je izbjegao u Njemačku. Glumio je u brojnim njemačkim filmovima i serijama, te osvojio i mnoge filmske nagrade. Između ostalog je dobitnik dviju “Zlatnih kamera”, kojima je odlikovan kao najbolji mladi glumac, te za najbolju produkciju, a 2013. godine je bio u utrci za najboljeg glumca na dodjeli Njemačke filmske nagrade. Radilo se o njegovoj ulozi u filmu “Schuld sind immer die Anderen” ili “Uvijek su drugi krivi”. Posljednju ulogu odigrao je u filmu “Rate Your Date” (2019) sa Nilam Farooq.

Source: Deutsche Welle

Related posts

Igor Vukojević gradi internacionalnu karijeru – Seli se u Munchen, snima pjesme na engleskom jeziku

Urednik BiH Info Desk

Zlatan Medarić o koronivursu iz Nizozemske: Prisutna je prevelika ležernost

BHD Info Desk Administrator

Bišćanka Amra Šabić el-Rejes profesorica na čuvenom Univerzitetu “Columbia” u Njujorku: Vjerovala sam u američki san

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment