Moj stav Pogledi

Obavezno pogledati (video)/ Bez pridržavanja mjera zaštite slijedi epidemiološka katastrofa u BiH

banner

Subspecijalista gastroenterolog UKC Tuzla i vanredni profesor na katedri za internu medicinu Medicinskog fakulteta u Tuzli prof. dr. Nermin Salkić objavio je video u kojem ilustrativno pojašnjava sve ono što se događa u vezi za širenjem pandemije korona virusa.

Dr. Salkić poseban akcenat je stavio na preventivne mjere koje je potrebno svi da preduzmemo kako bi se efikasno i sa što manjim posljedicama zajedničkim snagama izborili sa suzbijanjem širenja COVID-a 19.

Po njegovom mišljanju ukoliko se svi građani ne budu pridržavali propisanih mjera, u BiH zemlji do 19. aprila moglo bi oboljeti više od 19.000 osoba.

Služeći se epidemiološkim kalkulatorom koji je prilagođen našoj zemlji, Salkić navodi da bi u vrhu epidemije u BiH 380.000 osoba moglo trebati bolničku hospitalizaciju.

Ukoliko se dopusti razvijanje korona virusna infekcije u punom jeku, ovaj tuzlanski stručnjak navodi da se u našoj zemlji može očekivati više od 100.000 preminulih.

– Naredne dvije sedmice pred nama je raskrsnica u smislu hoćemo li proći kroz ovu infekciju ‘neoštećeni’ ili će nas zadesiti velika epidemija koja će imati nesagledice posljedice za našu zemlju’ – kazao je dr. Salkić i dodao:

– Molim sve vas da odvojite nekoliko minuta i pogledajte ovaj video jer želim da vas educiram kako bi shvatili s kakvim dimenzijama problema se suočavamo i da razumijete da je Bosna i Hercegovina u ovom trenutku pred izazovom kakav nikada ranije nije imala’ – kaže prof. dr. Nermin Salkić.

Za kraj dr. Salkić je uputio poruku svima: ‘ ‘Ne budi COVIDIOT, ostani doma. Pomozite nam da zajedno spriječimo pandemiju korona virusne infekcije‘.

Šta Salkić savjetuje obavezno pogledajte u videu.

Related posts

Palmer: Daytonski sporazum je zamišljen kao okvir koji se mijenja

BHD Info Desk Administrator

PORAZ PUTINA U UKRAIJINI JE PORAZ OKUPATORSKE POLITIKE

BHD Info Desk Administrator

U Siriji ostalo nešto više od 100 bh. građana

Leave a Comment