BiH dijaspora

Bh. državljanima za ulazak u Crnu Goru i Sloveniju ponovo potreban negativan test na koronavirus, a za Hrvatsku..

banner

Ulazak u Crnu Goru od danas će biti moguć samo uz obavezni PCR test na COVID-19 akreditovane labaratorije iz Bosne i Hercegovine star maksimalno 48 sati, saopćeno je iz BIHAMK-a.
Tokom važenja ove mjere ulazak u ovu susjednu zemlju nije moguć preko graničnih prijelaza Hum i Metaljka. Granični prijelaz Deleušta – Vraćenovići je od ranije zatvoren zbog radova.

Slovenska vlada postrožila je uvjete za ulazak putnika iz “trećih” država izvan EU-a, pa se od ponoći neće moći ulaziti iz BiH, Srbije i Kosova bez obvezne 14-dnevne karantene ili negativnog testa na Covid-19.
Ukoliko putujete u neku drugu državu i trebate proći kroz Sloveniju, to morate učiniti 12 sati od trenutka ulaska u tu zemlju.

Građani Bosne i Hercegovine mogu ući u Hrvatsku, ali će i dalje morati dokazati svoj razlog za ulazak u zemlju (poslovni, ekonomski, turistički ili osobni razlog). Za turistički posjet potrebno je predočiti potvrdu rezervacije smještaja u smještajnom objektu u Hrvatskoj (potvrda, voucher, ugovor o najmu kampa, ugovor o stalnom vezu itd.). Dodatne informacije o prelasku granica možete dobiti putem e-mail a ( uzg.covid@mup.hr ) i na n zahtjev biti će odgovoreno u najkraćem mogućem roku ili na portalu https://www.koronavirus.hr/sto-moram-znati/o-putovanju/idete-na-put-sve-informacije-na-jednom-mjestu/22

BHDINFODESK

Related posts

Pangea: Umrežavanje bh. dijaspore i građenje mostova između BiH i Njemačke

BHD Info Desk Administrator

Krajišnici odali priznanje Slobodanu Bobi Gračaninu

BHD Info Desk Administrator

Bosanac Andrej Gajić rukovodilac u „National Geographicu“: Samo 20 vrsta ajkula je opasno

Editor

Leave a Comment