BiH dijaspora

općina Travnik želi kontakt sa svojom dijasporom

Trenutno u bh. dijaspori živi preko dva miliona bosanskohercegovačkih građna, stoga je općina Travnik, ozbiljno je shvatila ovu problematiku i od 01.07.2020. godine zaposlila osobu zaduženu za saradnju sa dijasporom.

Cilj je da se formira baza podataka sa građanima koji žive van države BiH, te ostvari umrežavanje sa istima i pokušamo kroz zajedničku saradnju ostvariti i institucionalnu vezu između općine Travnik i naših sugrađana diljem svijeta. Naravno, spremni smo i prihvatiti sve kritike, ideje, primjere dobre prakse i saradnje iz drugih sredina, a sve u u cilju razvoja i stvaranja ugodnijeg ambijenta za življenje, a pogotovu osjećaja dobrodošlice naših građana prilikom dolaska u matičnu sredinu.

Svjesni smo činjenice da su najbolji ambasadori naše lokalne zajednice u svijetu, upravo naši sugrađani koji su se iz svojih ličnih razloga morali preseliti u drugu sredinu. Međusobnim uvezivanjem stvorit ćemo bolje uslove za očuvanje tradicije, kulture, otvorit ćemo nove puteve saradnje i podsteći privredna ulaganja na lokalnom nivou.

Drage Travničanke i Travničani, koji živite bilo gdje van BiH, molimo vas da popunite formular u prilogu, kako bi ova lokalna zajednica mogla raditi bazu podataka svojih sugrađanakoji žive i rade van granica BiH. http://www.opcinatravnik.com.ba/ba/izdvojeno/dijaspora

Za potencijalne investitore na području općine Travnik, naš Ured vam također stoji na raspolaganju i sa posebnim interesom ćemo biti vaš servis kroz općinsku administraciju u Travniku.

Ukoliko vam je potrebna bilo kakva pomoć ili savjet molimo vas kontaktirajte Stručnog saradnika za dijasporu, Azem Ejubović, +387 30 509 051 ili na e-mail: dijaspora@opcinatravnik.com.ba

BHDINFODESK

Related posts

Ahmed Husagić za: Svi mi koji živimo u inostranstvu koristimo svaki momenat da promovišemo Bosnu i Hercegovinu

Urednik BiH Info Desk

Svjetski poznati doktor Pašić radio operacije sa ljekarima Opće bolnice

Urednik BiH Info Desk

Malezija: Armin Osmančević vodeći stručnjaka za digitalni marketing

Editor

Leave a Comment