BiH dijaspora

Džaferović čestitao 20. godišnjicu osnivanja Kongresa Bošnjaka Sjeverne Amerike

banner

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović uputio je čestitku povodom 20. godišnjice osnivanja Kongresa Bošnjaka Sjeverne Amerike. 

– Osnivačima, rukovodstvu i članstvu Kongresa Bošnjaka Sjeverne Amerike upućujem iskrene čestitke povodom 20. godišnjice osnivanja ove izuzetno značajne organizacije za okupljanje bosanskohercegovačke i bošnjačke dijaspore u Sjedinjenim Američkim Državama i Kanadi. Za Bosnu i Hercegovinu je od najvećeg značaja da čuva veze sa svim svojim ljudima širom svijeta jer navedena povezanost predstavlja neizmjeran resurs, kako u političkom, tako i u ekonomskom, obrazovnom, sportskom, kulturnom i svakom drugom smislu – naveo je Džaferović.

Dodao je da se iskreno nada i želi da Kongres Bošnjaka Sjeverne Amerike, u decenijama koje su pred nama, nastavi uspješno ostvarivati svoju misiju, doprinoseći interesima države Bosne i Hercegovine, boljoj organizaciji dijaspore i njenoj povezanosti sa maticom.

Fena

Related posts

Berlin: Reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović “Ako smo narod, a jesmo, onda smo Bošnjaci, a ne Sandžaklije, Krajišnici, Podrinjci i Hercegovci”

BHD Info Desk Administrator

DANI DIJASPORE ŽIVINICE – SVUDA PROĐI, KUĆI DOĐI!

Biciklistički maraton Bihać-Srebrenica: Donjovakufski biciklisti ove godine voze iz Beča

Editor

Leave a Comment