Bosnia Appeal

Udruženje Pomoć bolenim – ŽIVOT, treba našu pomoć

banner

Cilj Udruženja je pomaganje bolesnim i iznemoglim osobama u cijeloj Bosni i Hercegovini (lijekovima i hrani). Većinom su naši pacijenti 100% invalidi ili teško oboljeli pacijenti sa mnogim bolestima. Od kako je Udruženje osnovano već je mnogim bolesnicima pomoglo u lijekovima i hrani a nekim i novčano.

Problem je što nam uvijek nedostaje novca i lijekova koji se plaćaju, pa mnoge zahtjeve bolesnika moramo odbiti jer ih ne možemo ispuniti. Obraćamo vam se u nadi da ćete nam pomoći u realizaciji ovag projekta to jest kupovinom lijekova ili novčanom uplatom. Svu pomoć koju pošaljete ide u prave ruke bolesnim i siromašnim osobama. Sve će ići transparentno i javno ako zahtjevate.Svakako ćemo vam poslati izvještaj o utrošenim doniranim lijekovima ili novčanim donacijama.

Novac možete uplatiti i na račune farmaceutskih apoteka preko kojih vršimo nabavku lijekova. Pandemija COVID-19 je otežala i onako tešku situaciju za bolesne i siromašne u BiH. U projekat su upisani lijekovi za naše najugroženije pacijente: onkološke, dijalizne, dijabetičare, pacijente oboljele od luposa, epilepsije, transplantacije srca, bubrega, jetre, gušterače i drugi teških oboljenja pacijenata. Trenutno brojimo preko 400 članova,a imamo oko 50 članova koji su u jako teškoj situaciji ili završnim fazama oboljenja bez ikakvih novčanih primanja.

Naši članovi su u teškoj situaciji, pošto korona hara u Bosni, a nedostatak je novca za lijekove i vitamine.Veliki broj članova umire a najviše dijalizni u zadnji 7 dana više pacijenata, a umiru i drugi hronični bolesnici kao i osobe koje su bile zdrave. Sada nam je pomoć potrebna ja ikad. Pozivamo sve one koji su u mogućnosti da nam pomognu.

Sve što smo do sada radili je javno objavljeno na našoj facebook stranici, koju možete pogledati i ocjeniti naš rad. https://www.facebook.com/Udruzenje-pomoc-bolesnim-ZIVOT-102169331337871

Udruženje Pomoć bolenim – ŽIVOT

Related posts

Upozorenje građanima Sarajeva iz udruženja Pomozi.ba zbog lažnih humanitaraca

Nizozemska: Platforma prikuplja pomoć ljekarima u BiH

BHD Info Desk Administrator

Građani i organizacije iz regije prikupljaju pomoć za stanovništvo Gaze

Leave a Comment