Bosnia Appeal

Fadil Cvrk: Humanitarni fond Atlanta protekle godine donirao skoro 500.000 KM u BiH

banner

U 2020. godini kroz razne vidove pomoći, Humanitarni fond (HF) Atlanta pružio je podršku za 362 porodice u BiH u 43 opštine, i to: Maglaj, Zavidovići, Srebrenica, Sarajevo, Prača, Rogatica, Doboj, Zvornik,Buzim, Tuzla, Sapna, Busovača, Kljuc, Zenica, Foča, Bratunac, Ilijaš, Fojnica, Velika Kladuša, Olovo, Brčko, Mostar, Hadžići, Livno, Visoko, Prijedor, Bosanska Gradiška, Breza, Rudo, Kalesija, Gacko, Vitez, Bosanska Dubica, Gornji Vakuf, Sapna, Bosanska Krupa, Kakanj,Travnik, Sanski Most, Čapljina, Kupres, Goražde i Novi Travnik.

– Od ukupnog broja porodica kojima smo pružili pomoć, za njih 146 smo obezbjedili bogate prehrambene pakete kao vid podrške u doba pandemije (Zvornik, Srebrenica, Rudo, Livno, Velika Kladuša, Rogatica). Donirali smo 37 ovaca na području opština Srebrenica, Bužim, Vlasenica i Rudo. Također, donirali smo i tri krave za porodice u Srebrenici, Visokom i Bosanskoj Krupi. Kao izuzetno efikasan projekat gdje postoji velika zainteresovanost, donirali smo i 270 koka nosilja za porodice u Doboju, Olovu, Vlasenici, Zenici, Bratuncu, Konjicu, Kupresu i Bosanskoj Dubici. Za dvije invalidne osobe u Hadžićima i Ilijašu, obezbjedili smo električne skutere i time im olakšali život i njihovo kretanje. U tri akcije smo podržali i migrante u BiH. Za 49 porodica u Bratuncu, Zvorniku i Bužimu obezbjedili smo sva sjemena za proljetnu sjetvu – istakao je predsjednik Fonda, Fadil Cvrk.

U 2020. godini u HF Atlanta učlanilo 69 novih članova, a godinu završavaju sa 652 porodice na spisku članova.

– Zahvaljujući našim donatorima, u ovoj godini odobrili smo i 31 stipendiju što je za 23 stipendije više u odnosu na 2019. godinu. Ovu godinu završavamo sa 93 stipendista. U vidu stipendija i donacija, HF Atlanta je u 2020. godini u BiH donirao ukupno 293.000 dolara (454.094 KM). Za 10 godina i 7 mjeseci našeg rada i postojanja u BiH smo donirali oko 2,1 milion KM. Nadamo se i želimo da iduća 2021. godina bude još bolja i uspješnija za nas i da pružimo još više pomoći našoj državi i porodicama koje žive u njoj. Hvala svim našim članovima i donatorima za podršku svih proteklih godina našeg izuzetno uspješnog rada – kazao je Cvrk.

BHDINFODESK

Related posts

Iz ‘Merhameta’ Njemačke 84.000 KM pomoći za socijalno ugrožene u BiH

Editor

Grad Sarajevo finansijski podržao Udruženje ‘Srce za djecu oboljelu od raka’

Bosanskohercegovačka dijaspora pomaže djeci oboljeloj od raka u BiH

Leave a Comment