Sport

Samir Cerić biznismen iz Londona novi predsjednik FK Željezničar

Delegati Skupštine Željezničara imenovali su Samira Cerića biznismena iz Londona za novog predsjednika ovog kluba.

Cerić, je nedavno poslao prezentaciju klubu u kojoj je predstavio strategiju razvoja i podizanja FK Željezničar na bitno mjesto u okvirima evropskog i svjetskog nogometa.

On je obećao da će, ukoliko postane predsjednik kluba, dovesti sa sobom investitore koji će u veoma kratkom roku vratiti sve dugove, a do 2030. godine Željo bi igrao grupnu fazu Lige prvaka.

Ovu informaciju potvrdio je klub s Grbavice. Skupština Plavih održava se u Konjicu. Željezničar je bez predsjednika kluba još od smrti Admira Džubura.

Samir Cerić zbog problema sa putovanjem tokom pnademije iz Velike Britanije delegatima se obratio videlinkom iz Londona. Cerić bi, navodno, mogao u klub s Grbavice dovesti strane investitore. Uz Cerića, u Upravni odbor kluba su imenovana i dva člana koja je on predložio – Sam X. Li i Dino Husak Osmanović. Jasmin Badžak je ostao potpredsjednik Upravnog odbora kluba.

Novi predsjednik kluba bi prema ranijim najavama sa radom trebao krenuti već od ponedjeljka. Za početak trebao bi gasiti požar, jer su Plavi u finansijskim problemima. Po nezvaničnim informacijama, Samir Cerić je obećao obezbjediti dvije plate fudbalerima i uposlenicima kluba te obezbjediti sredstva za zimske pripreme Željezničara.

BHDINFODESK

Related posts

Finska: Zakazana prijateljska utakmica navijača Finske i Bosne i Hercegovine

Editor

Na ovim TV kanalima možete večeras gledati utakmicu između BiH i Italije

BHD Info Desk Administrator

Amina Kajtaz oborila rekord Bosne i Hercegovine

Editor

Leave a Comment