Sport

Edin Džeko i Jusuf Nurkić čestitali Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine

Bosna i Hercegovina slavi Dan nezavisnosti. Naime, prije 27 godina većina građana i građanki naše zemlje na refrendumu se odlučila za nezavisnu državu ravnopravnih građana.

Tim povodom je i kapiten naše reprezentacije i napadač Rome Edin Džeko putem društvenih mreža čestitao ovaj veliki praznik.

Džeko je tako na Facebooku napisao:

“Ko nije bio u Bosni i Hercegovini, ne zna koliko se ova naša zemlja može voljeti.

Ko nije našim ulicama hodao, sa našim ljudima pričao, sa njima se svađao, grlio i ljubio, slušao naše šale, taj kao da nije ni živio.

Rasuti smo po cijelom svijetu i svima onima, koji nisu bili u BiH, mi sportisti, pokušavamo prenijeti šta je to inat, šta je to tvrda glava bosanska, šta je to ponos, šta je to ljubav i zašto našu zemlju toliko volimo.

Nije BiH savršena, ali je meni najljepša i sretan sam što sam odgojen da volim sve ljude na ovom svijetu i sto imam(o) priliku svijetu pokazati koliko nama znači naša zemlja.

Volim sto sam rođen baš kao Bosanac i Hercegovac.

Zato, sretan nam Dan nezavisnosti, jedne i jedine nam Bosne i Hercegovine..”, napisao je Džeko na svom zvaničnom Facebook profilu.

Čestitku je uputio i Jusuf Nurkić. Košarkaš Portland Trail Blazersa je poručio da Bosna i Hercegovina nikad nije pokorena i da je uvijek svoja.

“Lijepa si, snažna si, imaš nas, mi imamo tebe. Nikad pokorena, uvijek svoja. Domovino moja, sretan ti Dan nezavisnosti. Jedna si jedina, Bosna i Hercegovina!”, poručio je Nurkić.

Related posts

Tirana: Prije 25 godina fudbalska reprezentacija BiH odigrala prvu zvaničnu utakmicu

BHD Info Desk Administrator

Prosinečki objavio spisak Zmajeva za utakmice protiv Italije i Lihtenštajna: Nova imena Luka Menalo i Haris Hajradinović

Fudbal: U londonskoj klinici uspješno operisan bh. reprenzentativac

Editor

Leave a Comment