Sport

“Prvo Bosna pa sve ostalo! Neka ti je jasno Marinko!”: Umičević shvatio poruku BH Fanaticosa i odustao

banner

Marinko Umičević je nakon prijetnji BH Fanaticosa odustao od funkcije predsjednika Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine i tu funkciju će prepustiti nekom drugom.

BH Fanaticosi su uoči utakmice protiv Austrije u Bugojnu uputili oštru poruku jednom od čelnika Rukometnog saveza BiH Marinku Umičeviću.

Uz objavu na društvenim mrežama, BH Fanaticosi su u dvorani u Bugojnu izvjesili transparent s natpisom “Prvo Bosna pa sve ostalo! Neka ti je jasno Marinko!” nakon što su se osjetili dužnim da reaguju na, kako ističu, nebulozne izjave Marinka Umičevića o tome kako je “jedna susjedna država njegova reprezentacija dok istovremeno obnaša funkciju u Rukometnom savezu Bosne i Hercegovine.”

“Ovim je meni stavljena meta na čelo i ljut sam na RK Iskra što nisu angažovali policiju kako bi se napravio zapisnik o tom incidentu. Zbog svega toga donio sam odluku da neko od članova UO RS BiH iz Republike Srpske umjesto mene bude budući predsjednik RS BiH. Smatram da sam mnogo toga uradio za Savez i uopšte za rukomet BiH, i da to nisam zaslužio, a eto doživio sam da me uvijek napadaju iz Federacije BiH”, rekao je Marinko Umičević.

Punu podršku Umičeviću je pružio predsjednik RS BiH Mensur Sinanović, a protiv RK Iskra kao organizatora meča protiv Austrije je pokrenuta disciplinska prijava.

“Mi smo na Upravnom odboru najoštrije osudili incident i tako nešto Marinko Umičević nije zaslužio, jer je dobro poznat njegov ogroman doprinos za preporod rukometa u BiH. Sve to je bacilo mrlju na dobru igru i pobjedu reprezentacije protiv Austrije, a sada je sve u rukama disciplinskog organa”, izjavio je Sinanović.

BHDINFODESK

Related posts

Košarkaši Bosne i Hercegovine poraženi u Mađarskoj, bez plasmana na SP

Editor

Veliki uspjeh: Nejra Sipović prvakinja Evrope!

Editor

Zlatan Ibrahimović o privatnim stvarima: Brata Sapka sam sahranio po muslimanskim običajima

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment