BiH dijaspora

Aerodrom Tuzla: “Ryanair” pokreće letove ka Njemačkoj

Međunarodni aerodrom u Tuzli i niskobudžetna aviokompanija “Ryanair” zvanično su uspostavili zajedničku saradnju, a benefite će putnici osjetiti već od septembra ove godine, kada je najavljeno prvo polijetanje aviona.

Direktor tuzlanskog aerodroma Esed Mujačić za “Klix.ba” je potvrdio da će “Ryanair” u samom početku saobraćati dva puta sedmično prema Baden-Badenu i isto toliko prema destinaciji Düsseldorf-Weeze u Njemačkoj.

“Prve linije kreću od 2. septembra ove godine, a ova saradnja s “Ryanairom” je od velikog strateškog značaja za Međunarodni aerodrom u Tuzli, jer nam dolazi još jedna niskobudžetna aviokompanija. Također, ovo će nam nuditi i povećanje broja putnika, od čega će aerodrom, ali i šira društvena zajednica imati koristi”, kazao nam je Mujačić.

Stručni tim evropske aviokompanije ranije je izvršio sve neophodne provjere u tuzlanskoj zračnoj luci.

“Oni su provjerili uslove pod kojima poslujemo, opremu kojom raspolažemo, uz sve ostalo što je bitno za organizaciju letenja. Sve to je prihvaćeno, ocijenivši uslove pohvalnim. Ova najveća evropska niskobudžetna aviokompanija dolazi s tendencijom poslovanja od najmanje pet godina, kao i planiranim širenjem mreže i uvođenjem novih linija”, naglasio je Mujačić.

Avionske karte “Ryanaira” zvanično su već u prodaji i to po cijeni od 40 konvertibilnih maraka. Zvanično, od septembra ove godine, “Ryanair” će u Tuzli poslovati skupa s aviokompanijom “Wizzair”.

Related posts

Koronavirus: Korisne informacije za bh. građane u Austriji

Urednik BiH Info Desk

Reis Kavazović u Majncu uručio Muraselu prvom muftiji Bošnjaka u zapadnoj Evropi

Editor

Mladi Ali Ćeman, vratio se iz Turske i osnovao firmu

Leave a Comment