BiH dijaspora

Aerodrom Tuzla: “Ryanair” pokreće letove ka Njemačkoj

banner

Međunarodni aerodrom u Tuzli i niskobudžetna aviokompanija “Ryanair” zvanično su uspostavili zajedničku saradnju, a benefite će putnici osjetiti već od septembra ove godine, kada je najavljeno prvo polijetanje aviona.

Direktor tuzlanskog aerodroma Esed Mujačić za “Klix.ba” je potvrdio da će “Ryanair” u samom početku saobraćati dva puta sedmično prema Baden-Badenu i isto toliko prema destinaciji Düsseldorf-Weeze u Njemačkoj.

“Prve linije kreću od 2. septembra ove godine, a ova saradnja s “Ryanairom” je od velikog strateškog značaja za Međunarodni aerodrom u Tuzli, jer nam dolazi još jedna niskobudžetna aviokompanija. Također, ovo će nam nuditi i povećanje broja putnika, od čega će aerodrom, ali i šira društvena zajednica imati koristi”, kazao nam je Mujačić.

Stručni tim evropske aviokompanije ranije je izvršio sve neophodne provjere u tuzlanskoj zračnoj luci.

“Oni su provjerili uslove pod kojima poslujemo, opremu kojom raspolažemo, uz sve ostalo što je bitno za organizaciju letenja. Sve to je prihvaćeno, ocijenivši uslove pohvalnim. Ova najveća evropska niskobudžetna aviokompanija dolazi s tendencijom poslovanja od najmanje pet godina, kao i planiranim širenjem mreže i uvođenjem novih linija”, naglasio je Mujačić.

Avionske karte “Ryanaira” zvanično su već u prodaji i to po cijeni od 40 konvertibilnih maraka. Zvanično, od septembra ove godine, “Ryanair” će u Tuzli poslovati skupa s aviokompanijom “Wizzair”.

Related posts

Schwäbisch Gmünd: Sjećanje na Srebrenicu – 25. godina od genocida u Srebrenici

Editor

Nihad Krndžija: Mnogobrojnim prijateljima u Americi govorim o ljepotama Bosne i Hercegovine

Urednik BiH Info Desk

Ispovijest Alena Hodžića iz Petrinje: Kako sam prebolio koronavirus

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment