Sport

Reprezentacija BiH u sjedećoj odbojci nepravedno izostavljena u medijima

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci objavila je status na svom Facebook profilu u kojem se navodi da nedavni uspjesi najtrofejnije bh. sportske selekcije, prema njihovom mišljenju, nisu bili adekvatno zastupljeni u domaćim medijima.

“Ako ste proteklih dana u medijima čitali o plasmanima reprezentacija BiH na velika takmičenjima, primijetili ste kako su uredno navedene sve selekcije koje su se plasirale, vjerovatno su neki od Vas i primijetili kako fali reprezentacija sjedeće odbojke koja se plasirala na sva moguća prvenstva i koja je samim tim što je višestruki paraolimpijski, svjetski i evropski prvak najtrofejnija BiH reprezentacija”, navodi se u Facebook statusu sjedećih odbojkaša Bosne i Hercegovine.

“Nepravedno su izostavljeni i to nije prvi put, a zašto je to tako, to je pitanje za medije. Isti ti mediji kada počnu takmičenja znaju izvještavati, jer naravno tada je interes javnosti veći i te vijesti donose preglede. Da se razumijemo, njima ne treba medijska pažnja, ne žude za tim, ali nekada treba pokazati malo poštovanja prema njima, to su ipak ambasadori naše jedine nam države kada nastupaju na takmičenjima širom svijeta, od Amerike, Brazila, Irana pa do Kine, a evo ove godine ako Bog da i Japana i na istim takmičenjima na kraju zasvira himna BiH i oni budu osvajači medalja”, ističu bh. odbojkaši.

Naši zlatni odbojkaši smatraju da su njihovi posljednji nastupi, rezultati i uspjesi prošli nezapaženo u bosanskohercegovačkim medijima.

“Tako da ako ste pratili medije oni se nisu plasirali nigdje, a kao što većina Vas zna ostvarili su plasman na Zlatnu Ligu Nacija u Assenu – Holandija, Evropsko prvenstvo u Antaliji, Paraolimpijadu u Tokiju i Svjetsko prvenstvo u Kini, al eto možda nije zanimljivo kada ste redovni učesnik i osvajač medalja na velikim takmičenjima, ali ne trebamo zaboraviti pokazati zahvalnost i poštovanje prema reprezentaciji sjedeće odbojke, oni to zaslužuju”, poručili su reprezentativci BiH u sjedećoj odbojci i zaključili:

Sretno svim reprezentacijama BiH i čestitke na plasmanima, nadamo se Vašem uspjehu kao da je naš i nadamo se da ćemo Vas sve i mi obradovati sa što boljim rezultatima, navodi se u statusu objavljenom na Facebook profilu reprezentacije BiH u sjedećoj odbojci.

BHRT

Related posts

Visoko: NK Bosna i US Soccer Education iz Denvera ozvaničili svoju dugogodišnju plodnu saradnju

Dvojica bh. sportista kažnjeni zbog dopinga

Urednik BiH Info Desk

Belgija: Krajem novembra tradicionalni turnir u malom fudbalu

Editor

Leave a Comment