Moj stav Pogledi

Memić za Patriju: Nakon 1955 dana mala lija je dolijala, a očekujemo Dalidu Burzić

banner

Otac ubijenog mladića Dženana Memića Muriz Memić nakon današnjeg hapšenja Alise Mutap Ramić kazao je da ne može puno govoriti od uzbuđenja.

“Nakon 1955 dana mala lija je dolijala, a očekujemo Dalidu Burzić jer bez nje se ovo ne može završiti. Dalida je ovo zakuhala i Dalida mora odgovarati ali i ostali akteri”, kazao je Memić za Patriju.

Kazao je da mu je drago što je akciju proveo MUP KS kako bi se vratilo povjerenje građana u policiju Kantona Sarajevo. Dodao je da očekuje i druga hapšenja u okviru istrage Tužilaštva BiH. 

Advokat Ifet Feraget kazao je da se Mutap Ramić dovodi u vezu sa sakrivanjem dokaza.

Danas je uhapšen i Muamer Ožegović koji se dovodi u vezu sa brisanjem snimaka videonadzora hotela Cristal u vlasništvu porodice Alije Budnje. Na tim snimcima bio je operativno interesantan snimak, a kada su policajci došli da presnime isti nekoliko dana nakon tragičnog događaja u Velikoj aleji on je već bio izbrisan. Nestali su snimci za dane 8., 9. i 10. februara 2016. godine. 

Podsjećamo, u pritvoru se već nalaze Hasan Dupovac, šef saobraćajnih istraga u vrijeme smrti Dženana Memića, Zijad Mutap, otac Alise Mutap i policajac Josip Barić koji nije izuzeo svu odjeću od Alise Mutap u noći kada je stradao Dženan Memić. Tužilac Ćazim Hasanspahić kazao je da je ta majica uništena iako je imala tragove krvi koji su možda mogli rasvijetliti događaj u kojem je život izgubio Dženan Memić. 

Memić za Patriju: Nakon 1955 dana mala lija je dolijala (nap.ba)

Slobode lišena Alisa Mutap Ramić i još jedna osoba

(Patria) – Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo postupaju po Naredbi Suda Bosne i Hercegovine i pod nadzorom postupajućeg tužioca Tužilaštva BiH vrše pretrese na dvije lokacije na području Kantona Sarajevo, jedna na području općine Ilidža, druga na području općine Stari grad Sarajevo, s ciljem prikupljanje dokaza, rasvjetljavanja i dokumentovanja krivičnih djela koja su predmet istrage Tužilaštva Bosne i Hercegovine u okviru slučaja “Dženan Memić”, saopćeno je iz Uprave policije MUP KS. 

“Tokom današnjih aktivnosti policijski službenici Uprave policije MUP-a KS slobode su lišili dvije osobe, i to: A.R. i M.O. U cilju zaštite interesa istrage, u ovom momentu ne možemo dati više informacija”, saopćeno je. 

Patriji je iz više izvora potvrđeno da je slobode lišena Alisa Mutap Ramić koja se u noći 8. februara 2016. godine nalazila u društvu Dženana Memića. On jetada zadobio povrede pod još neutvrđenim okolnostima od kojih je preminuo 15. februara 2016. godine.  

Related posts

Ponovo obećao: Inzko sinoć kazao da je spreman nametnuti Zakon o zabrani negiranja genocida u BiH!

Urednik BiH Info Desk

Od agresije opasnija nesposobnost Komšića, Džaferovića i Podžića: Omekšalo srce, radi samo jezik

Urednik BiH Info Desk

POD TERETOM GENOCIDA: Vučićevo verbalno maskiranje iza leđa naroda koji ga bira

Editor

Leave a Comment