Sport

Tokio: Amel Tuka osvojio odlično šesto mjesto

Najbolji bh. atletičar Amel Tuka nije uspio izboriti prvu olimpijsku medalju za BiH u finalu utrke na 800 metara na Olimpijskim igrama u Tokiju. Amel je dobro krenuo, ali su ga ubrzo zatvorila dva trkača kada je tražio prostor za proboj. Na posljednjih 350 metara Amel je uspio izbjeći blokadu, ali ipak nije bilo dovoljno za prva tri mjesta. 

U žestokoj konkurenciji najboljih devet učesnika Tuka je u samom finišu bio skoro izjednačen sa još dva trkača, a utrku je završio na šestom mjestu s vremenom 1:45:98.  

Obzirom koliko Bosna i Hercegovina ulaže u sport ovo je izvanredan rezultat bosanskohercegova

Obzirom koliko Bosna i Hercegovina ulaže u sport ovo je izvanredan rezultat bosanskohercegovačkog atletičar. Bravo Amele!

Tuka stadion napustio u kolicima, povreda lijeve noge?

Najbolji bh. atletičar Amel Tuka (30) osvojio je šesto mjesto u finalu utrke na 800 metara na Olimpijskim igrama u Tokiju. Tuka je napravio veliki uspjeh i samim plasmanom i finale utrke na 800 metara, a sa stadiona je odvežen u kolicima.

Nezvanično riječ je o povredi lijeve noge, koju je zadobio tokom utrke kada je nastalo malo naguravanje. Uskoro se očekuju i zvanične informacije u vezi sa stanjem Amela Tuke.

Emmanuel Korir iz Kenije je osvojio zlatnu medalju s vrmeenom 1:45.06, na drugom mjestu završio je njegov sunarodnjak Ferguson Rotich koji je trčao 1:45.23. Na trećem mjestu završio je senzacionalni Patryk Dobek (1:45.39), a naš Amel je utrku završio na šestom mjestu s vremenom 1:45.98.

BHDINFODESK

Related posts

Balkan International Soccer Tournament Minhen 2018. – Poziv našim fudbalskim nadama iz Njemačke i okolnih zemalja da se priključe ”našim” Amerikancima

Urednik BiH Info Desk

Berlin: igrači Herthe izrazili želju da posjete Bosnu i Hercegovinu

BHD Info Desk Administrator

Mostarka oborila rekord mitinga u Zagrebu star 48 godina

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment