Sport

Francuska: Zmajevi bez podrške bh. navijača

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u septembru će u okviru kvalifikacija za SP gostovati u Francuskoj. Nakon toga slijedi domaći susret protiv Kazahstana. A u međuvremenu će biti odigran i prijateljski susret protiv Kuvajta.

Utakmica protiv aktuelnih prvaka svijeta zakazan je za 1. septembar od 20 sati i 45 minuta. Susret će biti odigran u Strasbourgu na stadionu La Meinau. UEFA je odlučila da septembarski mečevi budu igrani bez prisustva gostujućih navijača, što znači da BiH neće imati organizovanu podršku svojih navijača.

Razlog za ovakvu odluku je povećan broja osoba zaraženih koronavirusom u Europi i radi se o potvrdi donesenoj 14. juna na sjednici Izvršnog odbora UEFA-e.

Podsjetimo, posljednji susret koji je BiH igrala protiv Francuske, bio je upamćen po ogromnoj podršci Zmajevima, a po nekim procjenama, bilo je preko 15.000 navijača Bosne i Hercegovine.

U grupi u kojoj je smještena BiH trenutno na tabeli Francuska ima sedam bodova, potom slijede Ukrajina sa tri, Finska sa dva, te BIH sa jednim bodom. Kazahstan je bez bodova.

BHDINFODESK

Related posts

Edin Džeko u TOP 10 najboljih golgetera 21. vijeka

BHD Info Desk Administrator

Sebi želi podići cijenu: Muamer Tanković po drugi put promijenio mišljenje, ne želi igrati za Zmajeve

Editor

Tirana: Prije 25 godina fudbalska reprezentacija BiH odigrala prvu zvaničnu utakmicu

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment