Kultura

Ispod Plivskog vodopada starta manifestacija „Desant na Jajce 2021.”

banner

Vrata grada Jajca za glumce i ljubitelje pozorišta biće otvorena od 25. augusta do 4. septembra 2021. godine. Ključ grada Jajca jedanaest festivalskih dana biće u rukama glumaca i pod budnim okom istaknutog bosanskohercegovačkog glumca Miralema Zubčevića.

Jubilarne, 40. Pozorišne/Kazališne igre BiH 25. augusta, srijeda, otvara predstava Schindlerov lift Kamernog teatra 55 Sarajevo. Svečanoj ceremoniji otvaranja Igara predhodiće Izložba Ede Murtića. 

11 dana, 10 predstava, 10 pozorišta, Monografija koja će obuhvatiti sve segmente koji predstavljaju ovaj festival  i dokumentarni film „Neka Igre traju“ uz niz pratećih sadržaja obilježiće dvostruki jubilej 40. Pozorišnih/Kazališnih igara BiH u Jajcu. 

BHT će direktno prenositi ceremoniju otvaranja Igara, dok će ostali sadržaji biti praćeni u okviru specijalnog programa na BHT-u.

Organizator Pozorišnih/Kazališnih igara BiH je JU „Dom kulture Jajce“, a generalni pokrovitelj Općina Jajce.

Drugi po redu Desant na Jajce starta sutra i počinje projekcijom najboljih filmova sa ovogodišnjeg 27. Sarajevo Film Festivala.

Predstavljamo vam izbor najboljih filmova sa 27. Sarajevo Film Festivala, u Jajcu! 

U periodu od 25.8. do 28.08.2021. godine, u četiri dana, biće upriličene po dvije projekcije dnevno. 

Dio sadržaja Sarajevo Film Festivala svakako je i Dječiji program koji je i ove godine donio niz filmskih naslova za mališane. Upravo kroz ovaj program SFF nastojao je ispuniti slobodno vrijeme mališana kako bi ih uveli u svijet filma i povezali sa svime što ima filmsku tematiku. Dio filmova iz Dječijeg programa SFF-a u Jajcu je na programu od 17:30 sati u Muzeju AVNOJ-a. 

Izbor najboljih filmova 27. SFF-a u Jajcu biće prikazani na Tvrđavi od  21:00 sati.  

U slučaju kiše sve projekcije filmova će se održati u Muzeju AVNOJ-a.

Ulaz je BESPLATAN! Ulaznice možete preuzeti u Turističkom Info centru, od 11:00 do 17:00 sati, dan prije najavljene projekcije filma. Broj ulaznica je ograničen!

Ispod Plivskog vodopada, u okviru kulturno-turističkog događaja „Desant na Jajce 2021.“ kao zvijezde muzičkog programa u petak, 27. augusta nastupit će čuveni turski DJ i producent Mahmut Orhan, te u subotu, 28. augusta vrhunski interpretatori sevdaha, grupa „Divanhana“.

Organizatori događaja „Desant na Jajce 2021.“ su Inicijativa „Odmori u BiH“ i JU Agencija Jajce, a pokrovitelji su Općina Jajce i općinski načelnik Edin Hozan, Vlada SBK/KSB, Fondacija za muzičke, scenske i likovne umjetnosti Sarajevo i Ministarstvo kulture i sporta FBiH.

Related posts

OBRAZLOŽENJE DODJELE NAGRADA ŽIRIJA LITERARNOG KONKURSA ZA NAGRADU “ISNAM TALJIĆ”

Editor

Knjiga Priče iz dijaspore i domovinskih zemalja, biće promovirana u Eslovu, Malmeu, Kopenhagenu i Helsinborgu.

Editor

Zvornik: XX. Kulturno-vjerska manifestacija Dani Hasana Kaimije 

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment