Regija

Haos na ulicama Crne Gore: Sukobi policije i građana, suzavac, gumeni meci i bageri…

Dramatične slike dolaze jutros iz Crne Gore! Nakon što patrijarh Srpske pravoslavne crkve (SPC) Porfirije kasno sinoć najavio da, ipak, neće biti odustajanja od ustoličenja episkopa Joanikija u Cetinjskom manastiru, čemu se oštro protive crnogorski građani, jutros rano je došlo do žestokih sukoba policije i demonstranata na ulicama Crne Gore.

Naime, u Cetinjskom manastiru danas u 8 sati planirano je ustoličenje mitropolita crnogorsko-primorskoj Joanikija, čemu se protive građani, tražeći da se ta svečanost obavi van Cetinjskog manastira.

Nakon mirne noći na Cetinju jutros su ponovo počeli sukobi policije i građana. Kako javlja ekipa Gradskog portala koja se nalazi na Cetinju policija je jutros prije šest sati bacila suzavac na građane okupljene u gradu.

Kako prenose Vijesti.me do obračuna je došlo kod Gradskog trga, odnosno u centru Cetinja. Policija je  upotrebljavala suzavce, nakon što je, navodno, poletjelo par kamenica ka njima.

Portal Antena M prenosi da policija konstantno ispaljuje suzavac na građane okupljane na Dvorskom trgu, te da koriste i gumene metke!

Nešto iza 6 sati desesetak policijskih kombija je na putu ka Cetinju. Ka Cetinju se kreću i bager i dvoje vatrogasnih vozila, vjerovatno s ciljem razbijanja barikada. Televizija Crne Gore objavila je video iz Cetinja.

https://www.facebook.com/watch/?v=369271871345499

(20+) Facebook

Postoji ozbiljan strah da bi incidenti na Cetinju danas mogli eskalirati.

Podsjetimo, crnogorske nacionalne organizacije i udruženja, gotovo kompletna opozicija predvođena Demokratskom partijom socijalista i Opština Prijestonice Cetinje zahtijevaju od SPC da izmjeste ustoličenje mitropolita Joanikija u neki od hramova u drugim gradovima Crne Gore. Svi oni su najavili da će na dan ustoličenja prisustvovati protestu na Cetinju.

Za njih, čin ustoličavanja Joanikija u Cetinjskom manastiru, predstavlja nagovještaj “okupacije Crne Gore”, klerikalizaciju društva i pokušaj uvođenja Crne Gore u takozvani “srpski svet”, prenio je ranije Radio “Slobodna Europa”.

You Tube
Twitter

Patrijarh srpski Porfirije i mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije ušli su u Cetinjski manastir.

Oni su na Cetinje stigli helikopterom, pišu Vijesti.me.

Ustoličen mitropolit Joanikije, neredi na ulicama Cetinja (FOTO/VIDEO)

Ustoličen mitropolit Joanikije, neredi na ulicama Cetinja (FOTO/VIDEO) – N1 (n1info.com)

Related posts

Treba ili ne treba?: Državljanima BiH treba PCR test za ulazak u Srbiju

Editor

Liječio crnu magiju: Bosanac “skidao uroke” u Hrvatskoj pa oštetio tri osobe za oko 36.000 KM

Editor

Od danas nova pravila za ulazak bh. građana u Srbiju

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment