Sport

Ove TV stanice prenose utakmicu Kazahstan – BiH

Kvalifikacioni meč za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2022 godine Kazahstan – BiH u subotu od 15,00 sati po našem vremenu prenosit će domaće i strane tv stranice.

Duel se igra u Nur Sultanu, a prema raspoloživim podacima putem satelitskih i internet platformi utakmicu prenositi sljedeći kanali:

beIN Connect MENA (Internacionalni)
beIN Sports MENA Premium 2 (Internacionalni)
DAZN Deutsch (Njemačka)
Nova BH (BiH)
Sky Sports *RED button (Internacionalni)
ViaPlay (Finska)
Virgin Media Sport (R. Irska)

Selektor Ivajlo Petev govorio je na zvaničnoj press konferenciji uoči sutrašnjeg duela.

“Sve zavisi od našeg pristupa. Nadam se da sutra protivniku nećemo dopustiti puno prilika. Igrači i ja jedva čekamo utakmicu. Kazahstan je ekipa koja ne odustaje i idu agresivno na svaku loptu, tako da neće biti lako. Sutra moramo biti još bolji nego u Zenici. Moramo biti skoncentrisani tokom čitave utakmice da ispunimo naš cilj, a to je pobjeda”, riječi su Peteva.

Kapiten Edin Džeko smatra da se Kazahstan nikako ne smije potcijeniti.

“U Zenici smo vidjeli da je Kazahstan nezgodna reprezentacija, a vidjeli smo to i kroz ostale njihove rezultate. To je ekipa koja ne smije da se potcijeni i taktički stoje jako dobro. Nije lako probiti tu zonu, ali u prethodnom meču smo stvorili puno prilika. Oni su pokazali da ne odustaju do kraja, ali mi moramo biti efikasniji ovaj put”, ističe Edin.

Najbolji bh. fudbaleri na Astana Areni igrat će u formaciji s tri stopera, a početni sastav naše reprezentacije čine: Šehić – Ahmedhodžić, Kovačević, Ćivić – Stevanović, Cimirot, Hadžiahmetović, Gojak, Kolašinac – Džeko, Prevljak.

BHDINFODESK

Related posts

Detaljana analiza Gazzette dello Sport: Najviše kritika na račun Seada Kolašinca

Editor

NIKO NEMA ŠTO BOSNA IMADE: Jedinstveni fenomen u svijetu nogometa, na SP u Rusiji strategiju s klupe vodiće tri Bosanca i jedan Hercegovac

Ne ide ga u zadnje vrijeme: Raskinuli Damir Džumhur i Helena Topalović

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment