BiH dijaspora

Crna Gora: Građanska inicijativa “21. maj” organizuje proteste za jedinstvenu BiH

Građanska inicijativa “21. maj” pridružuje se inicijativi bosansko-hercegovačke dijaspore i podržava mirna građanska okupljana u Briselu i u brojnim drugim gradovima širom Evrope i svijeta u cilju očuvanja i jačanja građanske i jedinstvene Bosne i Hercegovine (BiH).

Protesti su najavljeni u Podgorici, ponedjeljak 10. januar 2022. godine, u 12 sati, ispred sjedišta Delegacije EU u Crnoj Gori.

Građanska inicijativa “21. maj” kroz svoj programski rad, regionalne i međunarodne aktivnosti jasno i snažno podržava evropsku, cjelovitu i nedjeljivu BiH kao i osiguranje svih osnovnih prava, bez bilo kakve diskriminacije, onako kako je na to ukazano kroz presude Evropskog suda za ljudska prava i rezolucije Evropskog parlamenta.

Osuđujemo sve protivustavne aktivnosti, negiranje kao i težnje da se ponovi genocid u BiH.

Građanska inicijativa “21. maj” poziva svoje članove kao i sve građane, bilo da su u domovini ili raseljenoj Crnoj Gori, da iskažu podršku i solidarnost sa građanima BIH kako kroz učešće na protestnim okupljanjima tako i kroz personalizovana oglašavanja i poruke na društvenim mrežama.

Svijet je uz Bosnu i Hercegovinu. Crna Gora je uz Bosnu i Hercegovinu, piše u saopćenju Građanske inicijative “21. maj”.

Related posts

Ugodan život u dijaspori zamijenili školom šaha

Editor

Trst: “Tina Modotti” održala komemorativni događaj za Srebrenicu

Urednik BiH Info Desk

IGK: Joe Biden je veliki prijatelj Bosne i Hercegovine i veliki prijatelj istine i pravde

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment