BiH dijaspora

Sydney: Protesti za BiH ispred Sydney Opera House

banner

Uprkos strogim ograničenjima uzrokovanim velikim brojem zaraženih koronavirusom

Protestima za podršku Bosni i Hercegovini koji će se održati širom svijeta, pridružit će se i bosanskohercegovački građani koji žive u Sydneyu.

S obzirom na stroga ograničenja u Australiji uzrokovana velikim brojkama pozitivnih na koronavirus, broj prisutnih je ograničen na 20 pa je ovo okupljanje prvenstveno namijenjeno predstavnicima bh. organizacija u Sydneyu.

Protesti će se održati ispred Sydney Opera Houseu ponedjeljak 10. januara u 12 sati, a naši građani se neće moći zadržavati duže od pola sata. Međutim, to će biti sasvim dovoljno vremena da poslušaju himnu Bosne i Hercegovine i pročitaju pismo koje će se naknadno poslati Tužilaštvu BiH, a koje će se pročitati i u svim drugim gradovima u kojima se organizuju protesti.

Prisutni trebaju ponijeti zastave BiH i Australije, a obavezno je nositi masku i pridržavati se svih drugih mjera zaštite koje ovaj grad propisuje.

Vijeće bosanske zajednice Novog Južnog Velsa sa Koordinacionim odborom zajednica NJV, organizatori su protesta u Sydneyu.

Iako je dozvoljen jako mali broj prisutnih na protestima, Vijeće bosanske zajednice NJV isti dan organizuje i live podršku iz Australije protestima građana širom svijeta. Tako su pozvani svi predstavnici bh. zajednice u Australiji da zajedno isprate proteste, s obzirom da će se od 21 do 23 sata (CET od 11 do 13h) naši građani najavljati uživo iz različitih gradova Evrope u kojima će se održati protesti.

Related posts

Medicinska sestra Esfija Hamzić: U Njemačkoj nema zabušavanja, ne dobija se plata sjedeći

Editor

London: Dr. Almir Badnjević proglašen vijećnikom evropske organizacije EAMBES

Urednik BiH Info Desk

Aida Hadžić iz Vlasenice: Magistrirala na Oxfordu, vratila se da pomogne domovini

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment