BiH dijaspora

U Podgorici održan skup podrške našoj zemlji: Ako padne Bosna neće bti ni Crne Gore

banner

Ispred sjedišta Delegacije EU u Podgorici održano je građansko okupljanje podrške Bosni i Hercegovini u želji za očuvanjem mira i stabilnosti, nezavisnosti i cjelovitosti naše države.

Protest se održava pod sloganom “Zajedno za mir”.

Književnik Andrej Nikolaidis, obratio se prisutnima na protestu poručujući da je katastrofalno-pogrešna politika Zapada prema Balkanu, prije svega prema Bosni i Hercegovini.

Upitao je čime će naši zapadni saveznici ovoga puta “gasiti ratni požar koji su oni dozvolili da se razbuktava”.

– Kako je moguće da i dalje, bespogovorno, sve genocidne akcije budu predvođene iz Beograda? Koja je svrha Haškog tribunala ako će zločini koji su osuđeni biti ponovljeni? Čime će zapadni saveznici ugasiti ratni požar? Sankcije koje upućuju Miloradu Dodiku, on ismijava, nemaju svrhu – poručio je književnik Andrej Nikolaidis sa protesta “Zajedno za mir”, ispred Delegacije EU u Podgorici.

Dodao je da ako padne Bosna neće biti ni Crne Gore.

– Crna Gora i Bosna su sudbinski povezane. Danas Bosna i Hercegovina, sjutra Crna Gora. Niti jedna država nema pravo ni na jedan dio BiH. Mi ovdje okupljeni podržavamo cjelovitu BiH, BiH u kojoj će važiti načelo jedan čovjek, jedan glas – kazao je Nikolaidis.

Istakao je da Milorad dodik mora biti zaustavljen te da to nije pitanje mira na Balkanu, već pitanje pravde i etičnosti.

Moja BiH

Related posts

Zahvaljujući bh. dijaspori norveška udruženja stigla u posjetu Sarajevu i Srebrenici

Za dvije godine BiH napustilo više od 620 ljekara

BHD Info Desk Administrator

Miljenko Jergović: Kako je nastala dijaspora

Leave a Comment